Latvijā bāzētās lidsabiedrības "Primera Air" sabrukums rada problēmas daudziem pasažieriem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijā bāzētās zemo cenu lidsabiedrības “Primera Air” pirmdienas paziņojums par darbības pārtraukšanu, radījis pamatīgas neērtības daudziem pasažieriem Lielbritānijā un citās valstīs, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Kā norādīts lidsabiedrības paziņojumā, lēmums par bankrota procedūras sākumu pieņemts pēc tam, kad nav izdevies piesaistīt ilgtermiņa finansējumu darbības turpināšanai.

Saistībā ar šo paziņojumu “Primera Air” pirmdien pārtrauca visus lidojumus.

"Primera Air" bijušais pārstāvis aģentūrai LETA pastāstīja, ka visiem "Primera Air Nordic" un "Primera Air Scandinavia" darbiniekiem ir paziņots par uzņēmumu likvidāciju un lielākā daļa ir parakstījušies par darba attiecību izbeigšanu.

Kā iepriekš ziņoja LETA, "Primera Air" dibināta 2004.gadā Islandē un sākotnēji nodrošināja čartera lidojumus, sadarbojoties ar tūrisma operatoriem Skandināvijā. Mainoties aviācijas tirgum un pieprasījumam, uzņēmums 2014.gadā veica būtisku restrukturizāciju. Tās gaitā tika apvienota visu Ziemeļu valstu darbība, uzņēmuma galvenā mītne no Dānijas tika pārcelta uz Rīgu, bet bizness paplašināts ar lidojumu tiešo pārdošanu un aktīvu zemo cenu aviopārvadājumu biznesa nišas iekarošanu.

Eksperti norāda, ka “Primera Air” problēmās varētu būt vainojams lidsabiedrības lēmums iesaistīties konkurences cīņā ar citām zemo cenu aviokompānijām tālo distanču reisu nodrošināšanā.

Aviācijas analītiķis Alekss Mačerass pauž viedokli, ka “Primera Air” izaugsme gluži vienkārši bijusi pārāk strauja un nav bijusi ilgtspējīga.

“Primera Air” flotē ir 15 lidmašīnas.

Uzņēmums savās nedienās vaino arī Eiropas aviobūves uzņēmuma “Airbus” jauno lidmašīnu piegāžu kavēšanos, kā rezultātā “Primera Air” bija spiesta atcelt lidojumus un nomāt lidmašīnas.

Šogad “Primera Air” sāka piedāvāt transatlantiskos avioreisus – no Lielbritānijas uz ASV un Kanādu.

“Primera Air” darbība gan pamatā bija saistīta ar Skandināvijas tūristu nogādāšanu uz atpūtas vietām Spānijā, Grieķijā, Itālijā, Ēģiptē un Turcijā.

Savukārt starptautiskās lidostas "Rīga" Komunikācijas vienības vadītāja Laura Karnīte aģentūrai LETA norādīja, ka lidosta "Rīga" izsaka dziļu nožēlu par aviokompānijas "Primera Air" darbības pārtraukšanu, kas šā gada vasaras sezonā veiksmīgi sāka darbību Rīgas lidostā, piedāvājot lidojumus uz Malagu.

Vienlaikus viņa pauda, ka aviokompānijas darbības izbeigšana būtiski neietekmēs lidostā apkalpoto pasažieru skaitu - tā kā lidsabiedrība bija tikko sākusi lidojumus no Rīgas, tās tirgus daļa bija niecīga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu