Zemestrīci un cunami pārcietušajā Indonēzijas salā sācies vulkāna izvirdums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemestrīces un cunami postījumi Indonēzijā. 3.oktobris, 2018
Zemestrīces un cunami postījumi Indonēzijā. 3.oktobris, 2018 Foto: TATAN SYUFLANA/TT NYHETSBYRÅN

Indonēzijas salā Sulavesi, kur pagājušonedēļ notika postoša zemestrīce un cunami, sācies vulkāna izvirdums. Trešdien no vulkāna krātera gaisā pacēlās 6000 metru augsts dūmu stabs, ziņo raidorganizācija SKY.

Pagājušās nedēļas beigās notikusī zemestrīce un cunami šajā reģionā prasīja vismaz 1407 cilvēku dzīvības.

Iedzīvotāji aicināti izvairīties no Soputana vulkāna apkaimes.

Indonēzijā ir vairāki desmiti aktīvu vulkānu.

Palīdzības lidmašīnas tika nesen varēja atkal piekļūt Palu - pilsētai, ko 7,5 magnitūdu zemestrīces izraisītais cunami skāra vissmagāk. Taču tagad lidmašīnas tiek brīdinātas, par bīstamajiem apstākļiem, ko rada no vulkāna nākošie dūmi.

Indonēzijas valdība kritizēja par to, ka dabas katastrofu novēršana ir slikti plānota, kā rezultātā daudziem Palu un tuvākās apkaimes iedzīvotājiem trūka pārtikas, ūdens un medicīniskās palīdzības.

Bojāgājušo skaits pēc divām zemestrīcēm un cunami, kas pagājušajā nedēļā piemeklēja Indonēzijas Sulavesi salu, pieaudzis līdz 1407, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Vairāk nekā 2550 cilvēki ievietoti slimnīcās ar nopietniem ievainojumiem un 113 cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem, sacīja Nacionālās Katastrofu vadības pārvaldes pārstāvis sakariem ar presi Sutopo Nugroho.

Zemes nogruvumi izolējuši vairākus ciemus, kam glābēji nevar piekļūt. Pastāv bažas, ka oficiālais bojāgājušo skaits tuvākajās dienās ievērojami pieaugs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu