Volkswagen atlaiž apcietināto Audi bosu Štadleru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rūperts Štadlers
Rūperts Štadlers Foto: LUKAS BARTH/REUTERS

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" otrdien paziņoja, ka no struktūrvienības "Audi" vadītāja amata atbrīvo Rupertu Štadleru, kurš no jūnija atrodas apcietinājumā saistībā ar izmeklēšanu tā dēvētajā dīzeļgeitas lietā.

""Volkswagen" un "Audi" uzraudzības padomes vienojušās ar Rupertu Štadleru par viņa darba līguma laušanu," norāda autoražotājs, piebilstot, ka darba attiecības pārtrauktas, jo Štadlers nespēj pilnvērtīgi pildīt savus pienākumus "Audi" valdē un šobrīd koncentrējas uz savu aizstāvību.

Štadlers jūnijā tika apcietināts nedēļu pēc tam, kad Minhenes policija bija veikusi kratīšanu viņa mājās saistībā ar apsūdzībām krāpniecībā un dokumentu falsificēšanā, kas ļāvusi dīzeļautomašīnām uzstādīt kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru.

Tajā laikā Minhenes prokuratūra skaidroja, ka apcietinājums paredzēts, lai liegtu Štadleram šajā lietā ietekmēt lieciniekus un citus aizdomās turētos.

"Volkswagen" vēl oficiālu Štadlera aizvietotāju nav nosaukusi, bet pēc viņa aresta par pagaidu vadītāju iecelts Brams Šots.

"Volkswagen" 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu rādītāju falsificēšanas programmatūra. Toreiz no amata šķīrās ilggadējais koncerna vadītājs Martins Vinterkorns. Viņa vietā stājās kādreizējais "Porsche" vadītājs Matiass Millers, taču arī viņš amatu šobrīd jau ir zaudējis. Šā gada pavasarī pie "Volkswagen AG" stūres oficiāli stājās Herberts Dīss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu