Runā, ka... Bugatti grasās izlaist apvidus auto

Ingars Tenis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bugatti Divo
Bugatti Divo Foto: Bugatti

Bugatti varētu pievienoties luksusa klases automobiļu ražotājiem Rolls-Royce un Bentley un arī modeļu klāstā iekļaut SUV automobili. To, ka kompānija šādu iespēju apsver, Parīzes motoršovā atklājis Bugatti boss Štefans Vinkelmans.

Pēc Vinkelmana teiktā kompānijai ir pieejami vairāki šasiju un dzinēju varianti, lai varētu perspektīvā radīt apvidnieku, kas precīzi atbilst miljardieru mērķauditorijas interesēm.

Bugatti, kas ietilpst Volkswagen grupā, patlaban ražo dažādas Chiron versijas, kas pamatā atšķiras tikai vizuāli no ārpuses un salonā, kā arī uz šā modeļa bāzes tapušo Divo. Šis modelis maksā 5 miljonus eiro (divreiz vairāk nekā Chiron), tiks izlaists tikai 40 eksemplāros un jau ir izpārdots.

Foto: Bugatti

"Zīmols ir gatavs kam jaunam," sacījis Vinkelmans, kura vadītā uzņēmuma aktuālās mašīnas tiek komplektētas ar 1500 zirgspēku motoru. "W16 motors ir mūsu zīmola šodienas kodols, taču tas nebūs sirds vienmēr."

Lai gan auto industrijai arvien sīvāk jācīnās ar kaitīgo izmešu ierobežojumiem, ekskluzīvo auto tirgus no šīm problēmām lielā mērā ir pasargāts. Tādi auto kā Bugatti Divo, Ferrari Monza SP1 un SP2, Aston Martin Valkyrie, Mercedes-AMG One un citi, kuru cena rakstāma ar septiņiem cipariem pirms komata, allaž ir bijuši cieņā. Vēl vairāk - nereti šādas mašīnas par miljoniem bagātnieku maciņos cīnās ar grezniem apartamentiem un jahtām, jo pircēji tajās saskata kolekcionāru intereses potenciālu un attiecīgi iespēju nopelnīt.

Foto: Kā top Bugatti Chiron

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu