Taupot naudu, Vācijas sociāldemokrāti atsakās no pēcvēlēšanu ballītēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Vācijas sociāldemokrāti (SPD) taupības dēļ atteikušies no pēcvēlēšanu ballīšu rīkošanas partijas galvenajā mītnē Berlīnes pēc federālo zemju vēlēšanām.

SPD, kas šobrīd kopā ar kancleres Angelas Merkeles pārstāvētajiem konservatīvajiem veido "lielo koalīciju", pagājušā gada septembrī cieta vēsturiski vissmagāko sakāvi, iegūstot tikai 20,5% balsu.

Tādējādi nekad iepriekš visā Vācijas Federatīvās Republikas pastāvēšanas vēsturē SPD nav saņēmusi tik mazu valsts finansējumu.

Svētdien notiek Bavārijas landtāga vēlēšanas, un saskaņā ar tradīciju SPD būtu bijis jārīko balsošanas rezultātu sagaidīšanas ballīte Vilija Branta namā Berlīnē.

Taču otrdien SPD pārstāvis pavēstīja aģentūrai DPA, ka partija izlēmusi "finansiālu iemeslu dēļ vēlēšanu naktīs nerīkot paralēlus pasākumus Vilija Branta namā".

Saskaņā ar aptaujām SPD Bavārijā var cerēt uz desmit līdz 12% balsu, un to, domājams, apsteigs pat pret imigrāciju noskaņotā eiroskeptiķu partija “Alternatīva Vācijai” (AfD), par kuru grasās balsot desmit līdz 14% bavāriešu.

Kā vēlēšanu rezultātus sagaidīja Latvijā?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu