Tramps ar Kimu plāno tikties pēc Kongresa vidustermiņa vēlēšanām

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps vēlas tikties ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu pēc Kongresa vidustermiņa vēlēšanām, kas paredzētas 6.novembrī. Prezidents paziņojis, ka pašreiz ir pārāk aizņemts priekšvēlēšanu kampaņā, lai noorganizētu otru samitu ar Kimu.

"Es tagad nevaru aizbraukt," atzinis Tramps.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo pagājušajā nedēļas nogalē Phenjanā tikās ar Kimu un arī apsprieda gaidāmo samitu.

Tramps un Kims pirmo reizi tikās Singapūrā 12.jūnijā, kad parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā". Taču kopš tā laika sarunas par kodolatbruņošanos praktiski ir nonākušas strupceļā. Lai gan Pompeo svētdien sacīja, ka tikšanās ar Kimu noritējusi labi un ir panākts progress.

"Mēs runājam par trim vai četrām dažādām vietām," pavēstījis Tramps, komentējot otrā samita iespējamo norises vietu.

Jautāts, vai tikšanās varētu notikt Trampa īpašumā Floridā "Mar-a-Lago", kur prezidents uzņēma Japānas premjerministru Sindzo Abi un Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Tramps atbildēja: "Es domāju, ka tas būtu labi, bet mēs redzēsim."

Baltā nama saimnieks uzsvēris, ka līdz otrajam samitam pārāk ilgi nebūs jāgaida.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu