Austrija pagarina robežkontroli uz robežas ar Ungāriju un Slovēniju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Austrijas valdība oficiāli pagarinājusi kontroli uz robežas ar Ungāriju un Slovēniju, ceturtdien pavēstīja iekšlietu ministrs, galēji labējās Brīvības partijas politiķis Herberts Kikls.

Robežkontrole, kas būtu jāizbeidz 11.novembrī, tiks pagarināta vēl uz sešiem mēnešiem līdz 2019.gada maijam, paziņojumā Eiropas Komisijai, Eiropadomei un Eiropas Parlamentam apliecināja ministrs

Ņemot vērā pārāk lielo cilvēku skaitu, kas Austrijā ierodas un apmetas uz dzīvi nelegāli, kā arī daudzos patvēruma piešķiršanas pieprasījumus, Austrijas valdība atzinusi, ka situācija nav pietiekami stabila, skaidroja Kikls.

Šī iemesla dēļ Austrija nolēmusi turpināt kontrolēt robežu ar Slovēniju un Ungāriju, viņš piebilda.

Šogad līdz augustam Austrijā saņemti 9337 patvēruma piešķiršanas lūgumi - uz pusi mazāk nekā pirmajos astoņos mēnešos pērn.

Robežkontrole tika ieviesta 2015.gadā. Tobrīd Austrijā bija reģistrēti 46 144 pieteikumi par patvēruma piešķiršanu - piecas reizes vairāk nekā šogad.

Septembrī Eiropas Savienības (ES) migrācijas komisārs Dimitris Avramopuls skubināja ES valstis iespējami drīz atteikties no robežkontroles un atgriezties pie normālās Šengenas sistēmas.

Tomēr Francijas vēl pagājušajā nedēļā paziņoja, ka pagarina robežkontroli līdz aprīlim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu