Ieteikumi, kā izrotāt mājokli ar patīkamu aromātu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Patīkams aromāts mājokli ne tikai izdaiļo, bet arī rada mājīgumu un vēlmi uzkavēties telpās  ilgāk. Smarža ir kā mājokļa aksesuārs, kas to padara vai nu pievilcīgāku un piešķir tam raksturu, vai arī tieši pretēji – smirdoņa liks novērsties gan mājas viesiem, gan arī pašiem mājiniekiem. Lūk, idejas, kā māju pārvērst par ožas oāzi.

Atrodi sev tīkamu gaisa atsvaidzinātāju

Šobrīd veikalu plauktos ir neskaitāmi gaisa atsvaidzinātāju veidi – ir dažādi klasiskie tualetes gaisa atsvaidzinātāji aerosola veidā, sveces, difūzeri, karsējamās eļļas, izsmidzināmas smaržas u.c. Atrodi sev piemērotāko gaisa atsvaidzinātāja veidu vai pat tos kombinē, piemēram, dedzini sveces un noliec difūzeri ar bambusa kociņiem grāmatu plauktā. Ņem vērā, ka difūzeri būs lieliski piemēroti konstantas smaržas radīšanai, turklāt vairums no tiem tiek pārdoti dekoratīvos trauciņos, kas lieliski izskatīsies gan vannasistabā, gan viesistabā. Savukārt sveces darbosies tikai konkrētos brīžos jeb kad tās aizdegs; aerosoli un izsmidzināmie atsvaidzinātāji radīs aromātu nekavējoties pēc izpūšanas, bet ātri vien iztvaikos.

Foto: Unsplash

Pielāgo smaržu istabai

Lai atrastu īsto smaržu katrai istabai, domā par aromātu kā par mūziku – dzīvojamajā istabā iederēsies maiga fona mūzika, bet virtuvei piestāvēs aktīvs un “garšīgs” skaņdarbs. Līdzīgi ir arī ar smaržām – viesistabā iederēsies viegli ziedu aromāti, virtuvē – augļu vai garšaugu, piemēram, timiāna, ābolu, persiku vai bumbieru smaržas, bet vannasistabā – uzmundrinošie citrusaugļu aromāti vai nomierinošas sējas linu vai veļas ziepju smaržas. Savukārt guļamistabā iederēsies gan nomierinoša mūzika, gan smarža, tāpēc šādām telpām izvēlies lavandas, kumelīšu, muskusa, vaniļas vai dzintara aromātus. Ievēro – ne vienmēr smaržām ir jābūt mākslīgām, uz guļamistabas galdiņa vari uzlikt kādu skaistu trauku, kurā izbērti lavandas ziedu pumpuri.

Foto: Burst

Piemeklē kvalitatīvas aromātiskās sveces

Ne visas sveces sniegs patīkamu aromātu; varbūt tās pat nesmaržos, neraugoties uz to, ka marķējumā norādīts - aromātiskās sveces. Lai pārliecinātos par sveču kvalitāti, mazliet paberzē pirksta galu pa aromātiskās sveces vasku pirms vispār paosti pašu sveci. Ja sveces vasks ir mitrs un pirksta gals ir kļuvis teju vai slapjš no svecei pievienotās eļļas, tas liecina par sliktu sveces kvalitāti. Ja vasks atgrūž eļļu, tas nozīmē, ka abi šie komponenti nav savienojami.

Foto: Unsplash

Pārbaudi izsmidzināmos gaisa atsvaidzinātājus

Kvalitatīvi un noturīgi izsmidzināmie gaisa atsvaidzinātāji rada ļoti smalku aromāta migliņu. Savukārt, ja izsmidzinātājs rada palielas smaržūdeņa lāses, tas nespēs pilnībā noklāt virsmas ar aromātisko ūdeni, tādēļ smarža būs nenoturīga. Tomēr šāda veida spreji jeb izsmidzināmie gaisa atsvaidzinātāji var noderēt kā gultasveļas smaržas.

Foto: Pixabay

Arī tiem, kas ar smaržām neaizraujas, ir atrodami tīkami aromāti

Ne visi mājas aromāti ir uzkrītošas un mākslīgas smaržas, kas teju vai cērtas degunā. Pļavu ziedu aromāti vai meža smaržas nebūs uzkrītošas un tikpat kā nebūs jūtamas, taču mājoklis smaržos maģiski.

Foto: Pexels

Izvairies no kļūdām

Lai smaržas nebūtu pārāk vienveidīgas un apnicīgas, nepieturies pie viena smaržu elementa. Vienveidīga smarža radīs iespaidu, ka centies apslēpt kādu smaku, vai arī šādas smaržas ātri vien apniks. Izvēlies sveces vai difūzerus ar vairāku elementu kombināciju, piemēram, vaniļas un granātābola smaržas.

Foto: Pexels
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu