Stambulā pazudušais žurnālists varētu būt sadalīts gabalos (8)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Saūda Arābijas žurnālists disidents Džamals Hašogi, kurš bija pazudis savas valsts konsulātā Stambulā, varētu būt nogalināts un sadalīts gabalos, vēsta CNN, atsaucoties uz Turcijas varasiestādēm.

Šāda versija jau iepriekš bija izskanējusi, taču tā nebija apstiprināta. Turcijas varasiestādes to secināja, kad tika pārmeklēts konsulāts.

Izmeklēšanas darbības konsulātā tika veiktas deviņas stundas.

Turcijas amatpersonas pavēstījušas, ka 2. oktobrī pēc ierašanās konsultātā dokumentu iegūšanai, lai apprecētos ar turku izcelsmes līgavu, Hašogi tika nogalināts.

Hašogi - viens no redzamākajiem Saūda Arābijas karaļa Salmana un viņa dēla Mohammeda bin Salmana kritiķiem - pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2.oktobrī. Turcijas amatpersonas izteikušas aizdomas, ka viņš ir noslepkavots.

Ziņu aģentūra "Anadolu" vēsta, ka Saūda Arābijas delegācija ieradusies Ankarā un nedēļas nogalē tiksies ar Turcijas amatpersonām.

Turcijas prezidenta preses pārstāvis ceturtdien sacīja, ka tiks izveidota kopīga darba grupa, lai atrisinātu žurnālista pazušanas lietu.

Dažas Turcijas amatpersonas pieļāvušas, ka Hašogi ir nogalināts konsulāta ēkā un viņa līķis pēc tam no turienes aizvākts.

Saūda Arābijas amatpersonas šīs apsūdzības kategoriski noliedz, apgalvojot, ka Hašogi konsulātu pametis pats.

Hašogi gadu bijis ASV iedzīvotājs. Viņš publicējis Saūda Arābijas kroņprincim Mohammedam bin Salmanam nelabvēlīgus rakstus.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu