Kādas sankcijas? Krievijas bagātākie cilvēki piedzīvo straujāko turības kāpumu pasaulē (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krievijas bagātākais cilvēks Leonīds Mihelsons
Krievijas bagātākais cilvēks Leonīds Mihelsons Foto: Reuters/ScanPix

Neskatoties uz Krievijai noteiktajām starptautiskajām sankcijām, Krievijas bagātākie iedzīvotāji turpina kļūt vēl bagātāki – desmit turīgāko Krievijas iedzīvotāju īpašumu vērtība pēdējos 12 mēnešos ir palielinājusies par 10,8%, kas ir straujākais pieaugums no pasaules valstīm, kas iekļautas ASV finanšu ziņu un datu aģentūras “Bloomberg” veidotajā miljardieru indeksā.

Otrs straujākais desmit bagātāko iedzīvotāju turības pieaugums reģistrēts ASV – par 7,5%, bet trešais – Lielbritānijā, kur desmit bagātāko valsts iedzīvotāju aktīvu vērtība pēdējo 12 mēnešu laikā ir pieaugusi par 3,4%.

Tikmēr lielākais kritums fiksēts Ķīnā, kur 10 turīgāko miljardieru īpašumu vērtība sarukusi par 27%.

No Krievijas bagātākajiem iedzīvotājiem visvairāk savu turību pēdējo 12 mēnešu laikā palielinājuši enerģētikas nozarē strādājošie uzņēmēji Leonīds Mihelsons, Genādijs Timčenko un Vagits Aļekperovs.

Foto: TASS/Scanpix

Krievijas bagātākais cilvēks ir Leonīds Mihelsons, kam pieder akciju daļas enerģētikas uzņēmumā "Novatek" - viņa īpašumu vērtība šobrīd veido 21 miljardu ASV dolāru, kas ir 4,3 miljardiem vairāk nekā pirms gada.

“Novatek” kapitāldaļas pieder arī Genādijam Timčenko. Viņa īpašumu vērtība gada laikā augusi par četriem miljardiem dolāru.

Savukārt naftas kompānijas “Lukoil” īpašnieka Vagita Aļekperova aktīvu vērtība gada laikā ir pieaugusi par 3,5 miljardiem dolāru.

Foto: TASS/Scanpix

Enerģētikas nozarē strādājošo Krievijas uzņēmēju īpašumu vērtības kāpums pēdējā gada laikā galvenokārt skaidrojams ar naftas cenu palielināšanos pasaules tirgū.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu