Publicēts video, kā Krimas slaktiņa sarīkotājs pirms uzbrukuma pērk patronas

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Aģentūra "Reuters" no Krievijas telekanāla "Ren-TV" ieguvusi drošības kameru videoierakstu, kurā redzams, kā par slaktiņa sarīkošanu Kerčas politehniskajā koledžā aizdomās turamais Vladislavs Rosļakovs dažas dienas pirms uzbrukuma pērk patronas.

Trešdien, 17.oktobrī, notikušajā uzbrukumā tika nogalināti 20 cilvēki un vēl apmēram 50 tika ievainoti. Trešdien tika ziņots par 19 nogalinātajiem, bet ceturtdien dzīvību zaudēja slaktiņā ievainota pusaugu meitene.

Domājams, ka pats Rosļakovs izdarīja pašnāvību. Viņa līķis ar šautām brūcēm pēc uzbrukuma tika atrasts koledžas bibliotēkā.

Videoierakstā redzams, kā Rosļakovs 13.oktobrī, četras dienas pirms uzbrukuma, medību veikalā "Sokol" nopirka 150 patronas.

No Rosļakova nošautajiem 20 cilvēkiem 15 bija audzēkņi, bet pieci - koledžas darbinieki. Vēl vairāk nekā 50 cilvēki trešdienas slaktiņā guva ievainojumus.

18 gadus vecais Rosļakovs bija Kerčas politehniskās koledžas ceturtā kursa audzēknis. Mācības koledžā viņš sāka 2015.gadā.

Visvairāk informācijas par Rosļakovu līdz šim izdevies iegūt Krievijas tīmekļa medijam “Mash”. Izdevums ziņo, ka jaunietis bija “ļoti noslēgts, gandrīz ne ar vienu nekontaktējās un jau pasen bija izdzēsies no sociālajiem tīkliem. Interesējās par maniakiem.”

Izdevums “112” vēstīja, ka septembra sākumā Rosļakovs ieguvis 12. kalibra ieroča nēsāšanas atļauju. Savukārt Krimas amatpersonas trešdien informēja, ka Rosļakovs oktobrī esot ieguvis atļauju medību ieroča nēsāšanai.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu