Saūda Arābijas ministrs: Hašogi nogalināšanai līdzīgas slepkavības nedrīkst atkārtoties

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

 Tādas slepkavības, kā Rijādas kritiķa Džamala Hašogi nogalināšana Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, nedrīkst atkārtoties, otrdien sacīja Saūda Arābijas ārlietu ministrs Adels al Džubeirs, vienlaikus solot, ka tiks veikta "rūpīga un pilnīga" Hašogi nāves izmeklēšana.

"Es paužu [valdības] apņemšanos panākt, ka izmeklēšana ir rūpīga un pilnīga, ka patiesība tiek atklāta un vainīgie tiek saukti pie atbildības," Džakartā pēc sarunām ar Indonēzijas kolēģi sacīja ministrs.

"Un ka tiek radīts mehānisms un procedūras, lai garantētu, ka nekas tāds neatkārtojas."

Saūda Arābija, kas sākotnēji apgalvoja, ka ASV dzīvojušais saūdarābu žurnālists Hašogi konsulātu Stambulā pametis, piektdien atzina, ka viņš konsulātā nogalināts "dūru cīņas" laikā.

Pasaules līderi pauduši skepsi par šādu nāves apstākļu izskaidrojumu un pieprasījuši Rijādai veikt skrupulozu notikušā izmeklēšanu.

Turcijas policija un prokuratūra aizvadītajā nedēļā pārmeklēja Saūda Arābijas konsulātu un konsula rezidenci, un piektdien izmeklēšanas ietvaros konsulāta darbinieki sniedza liecības prokuratūras pārstāvjiem.

Kā ziņo mediji, Turcijas amatpersonu rīcībā ir audio ieraksts, no kura noprotams, ka Saūda Arābijas slepkavu komanda Hašogi konsulātā spīdzinājusi un nogalinājusi, bet līķi sadalījusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu