Pilots veiksmīgi nosēdina lidmašīnu uz lielceļa Kalifornijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nelielas lidmašīnas pilots pagājušajā nedēļā veicis veiksmīgu piezemēšanos uz noslogota autoceļa Kalifornijas štatā ASV, vēsta ASV medijs “NBC San Diego”.

Vienmotora lidmašīna “Piper”, kurā lidoja 25 gadus vecais pilots un lidojumu instruktors, kā arī 36 gadus vecais topošais pilots, piektdien saskārās ar tehniskām problēmām netālu no Kalifornijas štata pilsētas Sandjego – pārtrauca darboties lidmašīnas dzinējs.

Brīdī, kad lidmašīnu piemeklēja tehniskas problēmas, to pilotēja vīrietis, kas apguva lidmašīnas vadīšanu.

Pēc dzinēja apstāšanās viņš kontroli pār lidmašīnu nodeva 25 gadus vecajam pilotam, kurš to nosēdināja uz starpštatu lielceļa, manevra veikšanas laikā izlidojot arī zem augstsprieguma līnijām.

Foto: AP/Scanpix

Kā pavēstīja vietējās policijas pārstāvji, nosēšanās manevrs bijis ļoti veiksmīgs – lidmašīna nav ietriekusies nevienā uz ceļa esošajā automašīnā.

Arī lidmašīnā esošie cilvēki incidentā nav cietuši.

Negadījuma apstākļus izmeklēs gan Federālās Aviācijas administrācijas, gan Nacionālās transporta drošības padomes eksperti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu