Žurnālista nežēlīgās slepkavības lieta: Hašogi dēls pametis Saūda Arābiju (4)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nežēlīgi noslepkavotā saūdarābu žurnālista Džamala Hašogi vecākais dēls ar vairākiem ģimenes locekļiem pametis Saūda Arābiju un ieradies ASV, vēsta raidorganizācija BBC.

VIDEO: Žurnālista Hašogi dēls paspiež roku Saūda Arābijas kroņprincim

Hašogi kritisko izteikumu par Saūda Arābijas valdību dēļ žurnālista dēlam Salaham Hašogi iepriekš nebija ļauts izbraukt no valsts.

Džamals Hašogi pazuda 2.oktobrī pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, Turcijā. Saūda Arābija sākumā liedzās, bet vēlāk atzina, ka Hašogi konsulātā tika nogalināts. Saūda Arābijas prokuratūra šonedēļ atzina, ka Hašogi slepkavas darbojušies ar iepriekšēju nodomu.

Otrdien Salahs Hašogi publiskā ceremonijā pieņēma līdzjūtību no Saūda Arābijas faktiskā galvas kroņprinča Muhameda bin Salmana, ko pasaules mediji vaino Hašogi slepkavības pasūtīšanā. Saūda Arābijas amatpersonas tikmēr vaino aģentus "pašdarbniekus".

Ārzemju presē izskanējis pieņēmums, ka rokas paspiešana bin Salmanam fotogrāfu klātbūtnē esot bijis viens no noteikumiem, lai Hašogi vecākajam dēlam atļautu pamest valsti.

Joprojām nav zināms, kur atrodas Hašogi līķis.

Aizvadīto trīs nedēļu laikā Turcijas valdībai simpatizējošie mediji teju ik dienu publicē nopludinātu informāciju par izmeklēšanu un, kā tiek apgalvots, audio ierakstu detaļas.

Šie mediji apgalvo, ka Hašogi spīdzinājusi un nogalinājusi Saūda Arābijas "slepkavu komanda", kurā bijuši 15 cilvēki.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu