Izraēla dod triecienus 80 ''Hamas'' objektiem Gazas joslā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dūmi virs Izraēlas bombardētās Gazas joslas
Dūmi virs Izraēlas bombardētās Gazas joslas Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas armija paziņojusi, ka, reaģējot uz palestīniešu kaujinieku sarīkot Izraēlas teritorijas apšaudi ar raķetēm, naktī uz sestdienu devusi triecienus aptuveni 80 ar radikālo islāmistu grupējumu "Hamas" saistītiem objektiem Gazas joslā.

Starp mērķiem bijis arī "Hamas" kontrolētās Gazas joslas drošības dienestu jaunā štāba mītne, vēsta izraēliešu armija.

Palestīniešu kaujinieki piektdien uz Izraēlu izšāva aptuveni 30 raķetes, daļu no kurām pārtvēra izraēliešu pretgaisa aizsardzības sistēma "Dzelzs kupols".

Ziņas par upuriem nedz pēc palestīniešu raķešu apšaudes, nedz pēc Izraēlas prettrieciena nav saņemtas.

Izraēlas armija paziņojusi, ka par raķešu apšaudes organizēšanu atbildīga ir Damaska un Teherāna, piedraudot dot triecienus arī mērķiem Sīrijā un Irānā.

Armijas pārstāvis žurnālistiem norādīja, ka apšaudi sarīkojis palestīniešu kaujinieku grupējums "Islāma džihāds", kas saņēmis attiecīgus rīkojumus no Sīrijā izvietotās Irānas Revolucionārās gvardes īpašo uzdevumu vienības "Al Quds".

Armijas pārstāvis piebilda, ka esot nepārprotami konstatēta saikne starp Damasku un Gazu un ka Izraēlas pretreakcija nebūs "ģeogrāfiski ierobežota".

"Islāma džihāds" ir Irānas atbalstīts kaujinieku grupējums, kas reizēm rīkojas neatkarīgi no "Hamas".

Tomēr armijas pārstāvis uzsvēra, ka Izraēla joprojām uzskata, ka "Hamas" ir atbildīgs par jebkuru pret izraēliešiem vērstu akciju no Gazas joslas teritorijas, jo tas neko nedara, lai apturētu šādas apšaudes.

Tikmēr jau tradicionālo palestīniešu piektdienas protestu laikā pie Gazas joslas un Izraēlas robežas piektdien nogalināti pieci palestīnieši, bet vēl 180 guvuši ievainojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu