Vīndaru receptes: gaisīgie upeņu bezē

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saldie bezē cepumi
Saldie bezē cepumi Foto: deposit

Tuvojoties ikgadējai "Augļu un ogu vīna skatei", piedāvājam iepazīties ar tās dalībnieku iemīļotākajām ēdienu receptēm. Šoreiz recepte no "Zilver dzērienu darītavas". Brīdinām - tā ir saldi garda un izraisa atkarību!

Nepieciešams

  • 150g ūdens
  • 300g cukurs
  • 8 -10g agar-agar (želantīns)
  • 300g skābens upeņu ievārījums
  • 1 olbaltums
Foto: publicitātes

Pagatavošana

Uzvāra sīrupu katlā līdz receklim uz karotes vai 110 grādiem, visu laiku intensīvi maisos! Paralēli kuļam olas baltumi ar biezeni, līdz gaisīgām putām (atgādina debess mannā). Tievā strūkliņā lejam sīrupu pie olām un kuļam līdz blīvai, biezai masai!

Izspiežam ar konditorejas tūtu vēlamo formu un kaltējam tos 5-6h istabas temperatūrā.  

Repete no Amandas Freibergas "Kūkas gardas".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu