Ķengaragā aizturēta autovadītāja 2,38 promiļu reibumā (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

27. oktobrī neilgi pēc pulksten 22.00 Rīgas pašvaldības policisti, patrulējot Ķengaragā, saņēma informāciju par kādu aizdomīgu “BMW” markas automašīnu, kas piedalījās ceļu satiksmē nepārliecinoši. Pēc brīža kārtības sargi Maskavas ielā pamanīja meklēto auto, taču tā vadītāja negribēja uzreiz apstāties. Tikai pēc vairākkārtīgiem likumsargu rīkojumiem, vadītāja automašīnu apturēja.

Pie transportlīdzekļa stūres sēdēja kāda sieviete no kuras izelpas uzreiz sajusta alkoholam raksturīgā smaka. Jautājot par alkohola lietošanu, viņa kategoriski noliedza grādīgo dzērienu lietošanu.

Vienlaikus aiz operatīvā transportlīdzekļa apstājās vēl viena automašīna. Tās vadītāja uzrunāja policistus, skaidrojot, ka apturētā transportlīdzekļa vadītāja vairākkārtīgi uz ceļa radījusi avārijas situācijas. Ziņotāja policistiem atstāja savu kontaktinformāciju, lai nepieciešamības gadījumā sniegtu liecību.

Policisti apturētajai autovadītājai lūdza skaidrojumu par pirmīt saņemto informāciju. Sieviete atzina, ka tik tiešām uz ceļa radījusi vairākas avārijas situācijas, tomēr tās esot radušās, jo, vadot transportlīdzekli, tīrījusi no pirkstiem līmi. Lai arī no kundzes sajusta alkoholam raksturīgā smaka, viņa turpināja noliegt alkohola lietošanu.

Vēlāk, kad sievietei paziņots par to, ka tik un tā tiks veikta alkohola koncentrācijas pārbaude, viņa atzinās, ka gan iepriekšējā dienā, gan notikuma dienā lietojusi grādīgos dzērienus. Tāpat autovadītāja atklāja, ka šādā stāvoklī mērojusi tālu ceļu, proti, sieviete uz Rīgu bija atbrauksi no Rēzeknes, kas nozīmē, ka alkohola reibumā viņa nobraukusi vairāk nekā 200 km.

Izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri autovadītājai veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 2,38 promiļu reibumā.

Darbu notikuma pārņēma Valsts policija.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu