Krievijas atbalstītos kaujiniekus vaino EDSO bezpilota lidaparāta notriekšanā Austrumukrainā (3)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Austrumukrainā pazudis Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) misijas bezpilota lidaparāts, kuru, domājams, notriekuši Krievijas atbalstītie kaujinieki, ceturtdien paziņojušas Vācija un Francija.

Vācijas Ārlietu ministrijas izplatītajā abu valstu kopīgajā paziņojumā teikts, ka EDSO īpašās novērošanas misijas tālas darbības bezpilota lidaparāts pazudis 27.oktobra naktī neilgi pēc tam, kad bija pamanījis gaiss-zeme raķešu sistēmu netālu no Krievijas robežas rajonā, ko nekontrolēja Ukrainas armija.

EDSO īpašās novērošanas misijas savāktie pierādījumi liecina, ka par bezpilota lidaparāta notriekšanu atbildīga Krievija un tās atbalstītie kaujinieki.

EDSO paziņojumā teikts, ka bezpilota lidaparāts pirms sakaru zaudēšanas lidojis stabili, laikapstākļi bijuši labi un debesis skaidras, visi ierakstītie parametri bijuši normas robežās un lidaparāta kamera filmējusi.

Vācija un Francija pavēstīja, ka ar EDSO bezpilota lidaparāta notriekšanu ir skaidri pārkāpti novērošanas misijas darbības nosacījumi.

"Šī notriekšana ir smags incidents, kas ir acīmredzams novērošanas misijas mandāta pārkāpums," teikts paziņojumā, norādot, ka misijas mandātam piekrita visas EDSO valstis.

Paziņojumā teikts, ka misijas novērotāju darbs Austrumukrainā nemitīgi tiek traucēts un novērotāji tiek iebiedēti.

Francija un Vācija norādījušas, ka pēdējās nedēļās EDSO īpašās novērošanas misijas bezpilota lidaparāts, lai gan tā sakari tikuši nopietni traucēti, pamanījis vairākas tehnikas kolonnas šķērsojam Krievijas neoficiālo robežpunktu un iebraucam Ukrainā.

Brīdī, kad lidaparāts pazuda, tas sekoja septiņu automašīnu kolonnai netālu no Krievijas robežas, aptuveni 66 kilometrus uz austrumiem no Doņeckas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu