Lietuvas parlamenta spīkeri pieķer, traucoties ar ātrumu 140 km/h (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Šajā nedēļas nogalē uz šosejas Kauņa – Viļņa aculiecinieki fiksējuši Lietuvas parlamenta spīkera un viņa apsardzes darbinieku automašīnas, kas traukušās ar ātrumu 140 km/h. Kaimiņvalsts mediji vēsta, ka Viktora Pranckieta dienesta automobilim sekojis apsargu apvidus auto ar ieslēgtām bākugunīm, taču satiksmes noteikumi paredz, ka pārsniegt atļauto braukšanas ātrumu un izmantot citas priekšrocības ir atļauts tikai gadījumos, kad tas neapdraud vispārējo satiksmes drošību.

Lietuvas parlamenta pārstāvji tikmēr apliecinājuši, ka Seima spīkerim piektdien, 2.novembrī bijusi brīvdiena, tādēļ nekādu oficiālu tikšanos vai darba darīšanu viņam šajā laikā nav bijis.

Atgādinām, ka līdzīgos pārkāpumos pirms četriem gadiem tika vainota arī tolaik vēl Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kuras automašīna, steidzoties no intervijas Latvijas televīzijā uz ”Vienotības” vēlēšanu nakts ballīti, aptuveni divas reizes pārkāpa ātruma ierobežojumu 30 km/h, kā arī šķērsoja nepārtraukto līniju, nobraucot no Salu tilta viadukta.

Savukārt jau pirms 12.Saeimas vēlēšanām bija izskanējusi informācija, ka Solvitas Āboltiņas auto traucies ar ātrumu 150 km/h. Tolaik medijiem neizdevās noskaidrot, kāpēc ātrums tika pārkāpts.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu