"Islāma valsts" uzbrukumā nogalināti vismaz 12 Sīrijas Demokrātisko spēku karotāji (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieku uzbrukumā Sīrijas austrumos svētdien nogalināti vismaz 12 ASV atbalstīto Sīrijas Demokrātisko spēku (QSD) karotāji, paziņojusi Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

"Islāma valsts" kaujinieki, izmantojot slikto laiku, pastiprinājuši uzbrukumus QSD, kuros vadošā loma ir kurdu karotājiem, un piespieduši viņus atvilkt savus spēkus Bahras pilsētā Deir ez Zoras provincē. Biezās miglas dēļ ASV vadītās alianses lidmašīnas nav varējušas dot triecienus "Islāma valsts" pozīcijām.

Džihādistu uzbrukumā iesaistīti spridzinātāji pašnāvnieki un izmantotas mīnētas automašīnas un bruņutehnika. Vēl vismaz 20 QSD karotāji ievainoti.

Kritušie ir arī "Islāma valsts" pusē, bet viņu skaits paziņojumā nav minēts.

Pēdējo dienu laikā džihādistu grupējums pastiprinājis pretuzbrukumus Sīrijas Demokrātiskajiem spēkiem, kas septembrī sāka ofensīvu, lai padzītu "Islāma valsti" no pēdējiem tās kontrolētajiem apgabaliem valsts austrumdaļā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu