Pirmā sēde 13.Saeimai bijusi īsāka nekā 12.Saeaimai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Balsošana 13.Saeimas pirmajā sēdē.
Balsošana 13.Saeimas pirmajā sēdē. Foto: Edijs Pālens/LETA

13.Saeimas pirmā sēde bijusi nepilnu pusotru stundu īsāka nekā pirms četriem gadiem notikusī 12.Saeimas pirmā sēde.

Gan 13.Saeima otrdien, gan 12.Saeima 2014.gada 4.novembrī uz pirmo sēdi sanāca plkst.10. 13.Saeimas pirmā sēde otrdien ilga līdz plkst.19.22, bet pirms četriem gadiem sēde noslēdzās plkst.20.44. Toreiz parlamenta pirmo sēdi vadīja iepriekšējā sasaukuma spīkere Solvita Āboltiņa, kura 12.Saeimā nebija ievēlēta, bet ieguva tajā mandātu, pateicoties Jānim Junkuram, kurš 12.Saeimas pirmās sēdes dienā divas reizes vērsās parlamentā ar savu iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu.

Gan 12.Saeimas, gan 13.Saeimas pirmās sēdes notika ar vairākiem pārtraukumiem.

Kā ziņots, 13.Saeima otrdien sanāca uz pirmo sēdi, kurā apstiprināja jauno deputātu pilnvaras un ievēlēja Prezidiju, parlamenta spīkeres godu atkārtoti uzticot nacionālas apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK politiķei Inārai Mūrniecei.

Par priekšsēdētājas biedriem ievēlēta Jaunās konservatīvās partijas deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla, kā arī 12.Saeimas spīkera vietniece Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Uz Saeimas spīkera biedra amatiem kandidēja arī Gundars Daudze (ZZS) un Artuss Kaimiņš (KPV LV), kuri gan vairākuma atbalstu nesaņēma.

Savukārt par Saeimas sekretāru kļuvis Andrejs Klementjevs (S), kurš šo amatu pildīja arī iepriekšējā sasaukumā. Par sekretāra biedru ievēlēta "Attīstībai/Par!" virzītā deputāte Marija Golubeva.

Līdz ar to savus amatus saglabājušas trīs no piecām 12.Saeimas Prezidija amatpersonām - Mūrniece, Lībiņa-Egnere un Klementjevs.

Līdz pat 13.Saeimas pirmās sēdes dienai nebija skaidrības par topošā parlamenta Prezidija sastāvu, jo partijas joprojām nav vienojušas par jauno koalīcijas sastāvu un valdību, kas apgrūtina iespējas vienoties arī par parlamenta darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu