"Yandex.Taxi" ar jaunu zīmolu "Yango" sācis darbību Somijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Taksometru tiešsaistes pakalpojumu operators "Yandex.Taxi" ar jaunu zīmolu "Yango" sācis darbību Somijā, aģentūru LETA informēja "Yandex.Taxi" preses dienestā.

Mobilā aplikācija "Yango" ir pieejama Somijas iedzīvotājiem somu, latviešu, krievu, angļu un citās valodās. Tūristiem no Latvijas, kuriem jau ir "Yandex.Taxi" aplikācija, braucienu rezervācijas Helsinkos var veikt caur jau esošo aplikāciju - nav nepieciešams ielādēt jaunu aplikāciju.

Somijā aplikācija darbojas gan ar partneru kompānijām, gan arī pa tiešo ar autovadītājiem - individuāliem komersantiem, kuriem ir licence taksometra pakalpojumu sniegšanai. Helsinkos ir atvērts arī "Yango" autovadītāju centrs, kur var izveidot savienojumu ar pakalpojumu, iemācīties strādāt ar aplikāciju, nokārtot testus un saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rīgā "Yandex.Taxi" sāka darboties šogad martā.

"Yandex.Taxi" sniedz taksometrus izsaukšanas pakalpojumus arī Krievijā, Lietuvā, Igaunijā, Armēnijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Moldovā, Ukrainā un Uzbekistānā.

Tāpat ziņots, ka Lietuvas Aizsardzības ministrijai pakļautais Nacionālais kiberdrošības centrs oktobra beigās atkārtoti ieteica cilvēkiem neizmantot "Yandex.Taxi" lietotni. Kiberdrošības eksperti konstatējuši, ka šī lietotne pieprasa pieeju sensitīviem klientu datiem un sūta tos uz Krievijas interneta adresēm.

Kad "Yandex.Taxi" vasarā sāka darbību Lietuvā, Nacionālais kiberdrošības centrs ieteica neinstalēt un neizmantot minēto lietotni, norādot, ka tā, iespējams, "rada apstākļus personas datu nelikumīgai vākšanai un uzkrāšanai, bet tas raisa bažas saistībā ar drošību". Tika norādīts uz kompānijas iespējamo saistību ar Kremlim tuvām personām un uzsvērts, ka ir īpaši svarīgi, lai lietotne netiktu izmantota valsts ierēdņu un amatpersonu un Aizsardzības ministrijas darbinieku ierīcēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu