Urbanovičs: Līdzšinējais valdības veidošanas process ir politiķu sliktā dāvana Latvijas simtgadē (20)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Urbanovičs
Jānis Urbanovičs Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdzšinējais valdības veidošanas process ir politiķu sliktā dāvana Latvijas simtgadē, uzskata "Saskaņas" politiķis Jānis Urbanovičs.

Pēdējos notikumus valdības veidošanas sarunās Urbanovičs nosauca par "lielu apkaunojumu" un "sliktu dāvanu simtgadē". "Nav starp viņiem saskaņas, tā ir nelaime," piebilda Urbanovičs.

Viņa vērtējumā valdības veidošanas iesaistītie politiķi līdz šim rīkojušies neapdomīgi un neizturas ar cieņu viens pret otru.

"Nesmukums jau ir noticis, un pastāv iespēja, ka tas vairosies," norādīja "Saskaņas" politiķis.

Runājot par iespēju "Saskaņai" iesaistīties šajā procesā, Urbanovičs pauda, ka tas atkarīgs no Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa lēmuma par premjera amata kandidātu. "Ja viņš nominēs mūsu kandidātu - mēs iesaistīsimies," norādīja opozīcijas politiķis.

Kā ziņots, ņemot vērā, ka Jānim Bordānam (JKP) nav izdevies izveidot jauno valdību, Valsts prezidents atsauks viņa nomināciju premjera amatam, bet sarunas par iespējamo nākamo kandidātu turpinās pēc valsts svētkiem.

Valsts prezidents premjera amatam aizvadītajā nedēļā nominēja Bordānu, dodot laiku līdz 21.novembrim panākt vienošanos par nākamās koalīcijas aprisēm, iespējamo valdības sastāvu un Saeimas vairākuma atbalstu. Vējonis paziņoja, ja līdz tam tas netiks izdarīts, viņš aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Trešdien, apritot nedēļai pēc Bordāna nominēšanas, apvienība "Attīstībai/Par!", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Jaunā Vienotība" nolēmušas neturpināt sarunas par Jaunās konservatīvās partijas valdību.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu