Parīzē plānoti vērienīgi protesti pret augošajām degvielas cenām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: donliebig.com

Šodien Parīzē gaidāma plaša protesta akcija pret valdības plāniem palielināt degvielas akcīzes nodokli, un paredzams, ka Marsa laukumā pie Eifeļa torņa varētu pulcēties vismaz 30 000 cilvēki. Francijas Iekšlietu ministrija brīdina, ka dažādas radikāļu grupas šo mītiņu varētu izmantot, lai bloķētu transporta satiksmi visā Parīzes centrā.

Mītiņš pie Eifeļa torņa ir oficiāli saskaņots un varasiestādes uzskata, ka šī vieta atbilst visām drošības prasībām. Vienlaikus Francijas policija sola darīt visu, lai protesta akcija nepāraugtu plašās nekārtībās, bet drošības apsvērumu dēļ apmeklētājiem Eifeļa tornis šodien būs slēgts. Par kārtību Parīzē šodien gādās aptuveni 5000 policistu.

Francijā jau nedēļu turpinās protesti pret valdības ieceri paaugstināt akcīzes nodokli benzīnam un dīzeļdegvielai. Protestētāji, kas tērpušies atstarojošās dzeltenās vestēs, bloķē ceļus un kavē auto satiksmi.

Policijas priekšnieks Mišels Delpješs brīdinājis protestētājus sestdien nepulcēties Konkordijas laukumā vai citviet Elizejas pils tuvumā, uz ko sociālajos tīklos aicina protestu kustības aktīvisti.

Varasiestādes norādījušas, ka protestētāji drīkst pulcēties parkos ap Eifeļa torni.

Taču visumā stihiskās protestētu kustības aktīvisti šo priekšlikumu noraidījuši.

Prezidenta Emanuela Makrona valdība paziņojusi, ka negrasās piekāpties no iecerētās akcīzes nodokļa paaugstināšanas.

Valdība gan apsolījusi sniegt atbalstu mazturīgajiem autobraucējiem vai tiem, kuriem nākas regulāri pārvietoties lielos attālumos.

Taču šie solījumi, šķiet, nav mazinājuši protestētāju apņēmību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu