ASV lieto asaru gāzi pret migrantiem pie Meksikas robežas

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien uz vairākām stundām tika slēgts viens no lielākajiem robežpunktiem uz ASV un Meksikas robežas - Sanisidro, Sandjego. Apmēram 500 migrantu pārvarēja Meksikas policijas blokādi, savukārt ASV pusē migrantu izklīdināšanai tika lietota asaru gāze, ziņo raidorganizācija CNN.

VIDEO: ASV lieto asaru gāzi pret migrantiem pie Meksikas robežas

Notikuma vietā uzņemtā video redzams asaru gāzes mākonis, no kura migranti metas bēgt. To vidū bija ģimenes ar maziem bērniem, raidorganizācijai norādīja divi žurnālisti, kuri atradās notikuma vietā Tihuanā, Meksikā.

ASV robežsardze norāda, ka migranti esot metuši priekšmetus, kas trāpījuši vairākiem robežsardzes darbiniekiem. "Robežpatruļas aģenti izmantoja asaru gāzi, lai izklīdinātu grupu, jo tika radīts risks aģentu drošībai," sociālajos tīklos paziņoja iestāde.

Incidents norāda uz spriedzes palielināšanos uz ASV-Meksikas robežas, kur pirms vairākām nedēļām sāka ierasties Centrālamerikas migrantu grupas, cerot iekļūt ASV. Šajā laikā notikušas vairākas demonstrācijas - gan pret tā dēvēto migrantu karavānu, gan tās atbalstam. ASV prezidents Donalds Tramps draudējis slēgt ASV-Meksikas robežu, bet Meksikas pusē Tihuanas mērs lūdzis Meksikas valdības un starptautiskās sabiedrības palīdzību.

Sanisidro robežpunkts vairākas stundas bija slēgts transporta līdzekļiem un gājējiem.

Meksikas Iekšlietu ministrija norāda, ka federālās un vietējās varasiestādes svētdien esot apturējušas migrantus, kas nelikumīgi centušies šķērsot robežu. Pret tiem migrantiem, kuri nelegāli centās šķērsot robežu, tiks vērsta procedūra par deportāciju uz dzimteni, ja viņus izdosies identificēt, sacīja ministrija.

Svētdienas vakarā policija Tihuanā aizturēja 39 cilvēkus.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu