"Attīstībai/Par!" un "KPV LV" lūdz Vējoni nominēt premjera amatam Pabriku vai Gobzemu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) un partija "KPV LV" šodien lūdza Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nominēt premjera amatam vienu no abu partiju kandidātiem, žurnālistiem norādīja AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Līdzīgu viedokli pēc tikšanās ar Valsts prezidentu pauda "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, uzsverot, ka abas partijas mudināja nosaukt vienu vai otru premjera amata kandidātu.

"KPV LV" kandidāts premjera amatam ir Aldis Gobzems (KPV LV) un AP kandidāts valdības vadītāja postenim ir Artis Pabriks (AP).

Nākamajam kandidātam valdības izveidošanai būšot dotas divas nedēļas, norādīja Kaimiņš.

Vaicāts, vai ir gatavi iet Pabrika valdībā, Kaimiņš norādīja, ka "KPV LV" sākumā sagaidīs, kurš saņems nomināciju premjera amatam.

Kā ziņots, prezidents pirmdien tiekas ar visām Saeimā pārstāvētajām partijām.

Valdības veidošanas sarunās iesaistītās partijas Vējoņa noteiktajā termiņā nav panākušas vienošanos par konkrētu premjera amata kandidātu.

Piektdien Vējonis intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja, ka gadījumā, ja valdības veidošanas sarunās iesaistītās partijas līdz pirmdienai nebūs spējušas vienoties par vairākuma atbalstītu Ministru prezidenta amata kandidātu, tad otra iespēja tām vairs netiks dota.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu