Droši un ērti bērnu rati – kā izvēlēties?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gatavojoties ģimenes pieaugumam, jāsagādā visdažādākās lietas, tostarp bērnu ratiņi. Izvēloties labākos ratiņus, vērts pievērst uzmanību vairākiem svarīgiem faktoriem.

Ikdienas ritms

Pirmkārt, jāizvērtē savs ikdienas ritms. Cik bieži ar ratiem brauksiet sabiedriskajā transportā? Vai bērnu ratiņus plānots pārvadāt arī automašīnā? Ja ratus bieži sanāks cilāt, vislabāk, lai tie ir ērti transformējami.

Ratu svars

Nozīmīgs faktors ir arī ratu svars – īpaši, ja dzīvojat daudzdzīvokļu nama augstākajos stāvos un lifts nav pieejams. Pirms ratu iegādes pārliecinieties, ka tie nav pārāk smagi un būs pārnēsāšanai pietiekami ērti.

Ratiņu riepas

Vēl viens kritērijs, ko būtu jāņem vērā, ir riepu veids. Svarīgi, lai riepu veids un izmērs ir piemērots apstākļiem, kādos rati galvenokārt tiks izmantoti. Piemēram, ja daudz sanāks braukt pa nelīdzeniem ceļiem, labāk izvēlēties ratiņus ar lielākām riepām. Savukārt, ja lielu daļu laika pavadīsiet pilsētā, praktiskāks risinājums būs rati ar rotējošiem riteņiem – ar tiem vieglāk manevrēt un izbraukt arī šaurākās vietās.

Drošība un komforts

Ratiņi jāizvēlas atbilstoši bērna vecumam. Viena no mūsdienās veiksmīgākajām izvēlēm ir ratiņi 3 in 1, ko iespējams regulēt atbilstoši bērna vecumposmam un vajadzībām. Šajā komplektā ietilpst ratu kulba, sēžamā daļa un auto sēdeklītis. Ja iegādājaties sēžamos ratus, pārliecinieties, ka tie atbilst visiem drošības standartiem – ir aprīkoti ar aizsargbarjeru un drošības stiprinājumiem. Tāpat uzmanība jāpievērš tādai funkcijai kā atzveltnes regulēšana dažādās pozīcijās.

Papildus funkcijas

Lai ikdienā lietot ratus būtu ērti, jāizvērtē arī papildu funkcijas. Piemēram, bieži ratu komplektācijā tiek iekļauta arī ratu soma, lietus aizsargplēve un cits aprīkojums, kāju pārsegs, kas ikdienu padarīs ērtāku.

Ratiņu dizains

Ne mazāk svarīgs faktors ir ratiņu dizains. Tas, protams, vairāk ir vecāku gaumes jautājums. Plašajā ratu piedāvājumā atrodami visdažādāko modeļu un krāsu ratiņi visām gaumēm un iespējām. Tomēr, aplūkojot ratiņus, pievērsiet uzmanību arī to auduma materiālam un tā kopšanas prasībām, lai arī šajā ziņā izvēlētos praktiskāko.

Kur iegādāties labākos bērnu ratiņus?

Ratiņi plašā izvēlē pieejami gan specializētos bērnu preču veikalos, gan arī internetā. Specializētie veikali spēj nodrošināt gan diezgan daudzveidīgu izvēli, gan pārdevēju konsultācijas, taču, lai iegādātos piemērotākos ratus, šajās tirdzniecības vietās var nākties pavadīt daudz laika. Šā iemesla dēļ daudzi topošie un jaunie vecāki dod priekšroku interneta veikaliem, kur tāpat pieejams plašs preču klāsts un izsmeļoša informācija, taču tas ir arī labs laika un naudas ietaupījums, jo ratus un citas aktuālās lietas var aplūkot ātri un ērti, jebkurā laikā.

Pasūtot preces kādā no lielākajiem interneta veikaliem, varēsiet izvēlēties sev ērtāko pasūtījuma piegādes veidu. Pirms pasūtījuma noformēšanas iepazīstieties ar detalizētu informāciju par ratu parametriem un specifikāciju.

Ja nepieciešams, konsultējieties ar veikala darbiniekiem. Atcerieties, ka, iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas ļauj iegādāto preci 14 dienu laikā atdot atpakaļ pārdevējam, ja tā kādu iemeslu dēļ neatbilst cerētajam.

Interneta veikals 220.lv – bērnu rati plašā izvēlē

Viena no iespējām, kur meklēt labākos ratiņus savam mazulim, ir interneta veikals 220.lv. Plašs piedāvājums, pievilcīgas cenas, izsmeļoši preču apraksti un citu klientu pozitīvās atsauksmes padara šo tirdzniecības vietu par vienu no TOP izvēlēm. Ieskatieties piedāvājumā, preču meklētājā atrodiet saviem kritērijiem atbilstošākos ratus un veiciet pasūtījumu!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu