Advente tuvojas – kādas ir šā gada tendences adventes vainagiem?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: H&M Home/Publicitātes foto

Daudziem Ziemassvētki ir gada gaidītākie svētki – spožās gaismas, svētku tirdziņi un pat klišejiskā Ziemassvētku mūzika spēj valdzināt pat ikkatru. Pirmssvētku laiks sākas ar pirmo adventi un tās neatņemamo atribūtiku – vainagu ar četrām svecītēm, no kurām pirmo aizdegt varēs jau šo svētdien. Aplūko, kādi vainagi būs aktuāli šogad.

Urbānais šiks – stikls, metāls un cements

Ļaujies metālisku krāsu spēlei – adventes vainagu rotājumiem lūko pēc sudraba, zelta vai bronzas dekoriem, kas vainagam piešķirs modernu izskatu. Pēdējos gados īpaši aktuālas ir kļuvušas ģeometriskās formas, kuras apvienojumā ar metālisku finišu radīs kaleidoskopa efektu. Tāpat šogad arī Ziemassvētku un adventes vainaga rotājumiem drīkst izmantot industriālā dizaina elementus, piemēram, stikla ornamentus vai pat nelielus cementa dekorus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Weinstrassenliebe (@weinstrassenliebe) on

2018. gads – laiks ilgtspējībai un ekoloģiskajiem materiāliem

Šogad aktuālākā tēma gan dizainā, gan arhitektūrā, gan arī dzīvesstilā ir ilgtspējība jeb dabai draudzīgu un atjaunojamu materiālu izmantošana un ražošana. Ne velti ekoloģiski materiāli arī Ziemassvētku rotājumos ir pat ļoti izteikta tendence. Šogad eksperimentē ar dabā atrodamajiem materiāliem – rotā vainagu ar čiekuriem, koku zariem, vīteņaugu lapām vai sūnām. Tāpat par adventes vainaga rotājumiem var izmantot kanēļa standziņas, kaltētas apelsīnu šķēlītes, anīsu un krustnagliņas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beckenham Place (@beckenhamplace) on

Svētku bohēma

Ja nevēlies vainagu pārvērst par Ziemassvētku eglītes konkurentu, rotājumos izmanto pēc iespējas mazāk dekoratīvo ornamentu, bet to vietā izvēlies ziedus un dabas elementus. Rotā vainagu ar kaltētajiem vai mākslīgajiem ziediem, lapām, zaļumiem, skujām, bet akcentam vari izmantot putnu spalvu imitācijas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by etsy (@etsy) on

Ar minimālisma piegājienu

Īpaši izteikta 2018. gada tendence ir minimālisms un skandināvu askētisms, tāpēc arī svētku rotājumu izvēlē ir jaušama tā ietekme. Ierasto vainagu maini pret askētisku un asimetrisku vainagu, kuram izrotāta ir tikai viena no vainaga pusapļa puses, bet otru atstāj pilnībā neskartu. Vainagam izveido pusmēness veidolu – akcentē vienu no vainaga punktiem un pakāpeniski rotājumus samazini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by • Kathryn • (@kos.home) on

Rotājumiem lūko pēc dārgakmeņu toņiem

Šogad Ziemassvēku tendencēs dominē tumšie dārgakmeņu toņi – rubīna, tumši violeta, purpura, smaragda un tintes zilā krāsa. Nebaidies šos toņus iekļaut arī sava adventes vainaga rotājumos – izdekorē vainagu ar purpurkrāsas lenti, violetiem papīra ziediem vai tumši ziliem un zaļiem ornamentiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janni Holst (@janniholst.dk) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu