Tiesai nodota krimināllieta par Latvijas nepiedalīšanos izstādē "Expo Milano 2015" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore 23.novembrī tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta viena persona par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu saistībā ar izstādi "Expo Milano 2015", nodarot zaudējumus valstij 376 956 eiro apmērā, informēja Prokuratūras Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētā persona bija projekta "Expo Milano 2015" vadītājs jeb valsts amatpersona, kurai bija uzdots veikt uzraudzību šim projektam, aiz nolaidības neizdarīja darbības, kuras viņam bija jāizdara, lai novērstu kaitējumu valsts varai. Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, projektu vadīja toreiz Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamentā strādājošais Roberts Stafeckis, kurš īsi pēc skandāla iesniedza atlūgumu.

Prokuratūras ieskatā apsūdzētā persona neuzraudzīja valsts budžeta līdzekļu izlietojumu ekspozīcijas idejiskās ieceres - saturiskā redzējuma māksliniecisko un organizatorisko realizēšanu, kā arī uzraudzību izpildes gaitā, neuzraudzīja valsts budžeta līdzekļu izlietošanu atbilstoši paredzētajiem un līgumos norādītajiem mērķiem, nenodrošināja sniegto pakalpojumu un paveikto darbu kontroli, kā arī neorganizēja un nekoordinēja Latvijas dalību izstādē.

Tādējādi apsūdzētās personas kā valsts amatpersonas nolaidīgās attieksmes pret viņam uzliktiem pienākumiem jeb bezdarbības rezultātā valstij tika nodarīts mantisks zaudējums 376 956 eiro apmērā, kas izraisīja smagas sekas, uzskata prokuratūra.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 319.panta par valsts amatpersonas bezdarbību trešās daļas, kas nosaka, ka par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu