CIP direktore informēs kongresmeņus par Hašogi slepkavību

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktore Džīna Haspela piekritusi nelielai ASV kongresmeņu grupai sniegt informāciju par ASV dzīvojušā saūdarābu žurnālista un Rijādas kritiķa Džamala Hašogi slepkavību Stambulā.

Kā pavēstīja Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Bobs Korkers, tikšanās notiks otrdien.

CIP ar "vidēju līdz augstu pārliecības" līmeni secinājusi, ka Saūda Arābijas kroņprincis Mohammeds bin Salmans "varētu būt licis" noslepkavot Hašogi, vēsta laikraksts "The Wall Street Journal".

Laikraksti "The Wall Street Journal", "The Washington Post" un "The New York Times" visi ziņojuši, ka CIP ir pierādījumi, ka bin Salmans apmainījies ar 11 vēstījumiem ar savu palīgu Saūdu al Kahtani, kurš pārraudzījis slepkavību.

"The New York Times" pirmdien rakstīja, ka Haspela bijusi saniknota par CIP secinājumu nopludināšanu medijiem, kas palielina spiedienu uz Balto namu rīkoties attiecībā uz Saūda Arābiju.

Kā ziņots, raidorganizācija CNN publicējusi Hašogi privāto saraksti ar citu Saūda Arābijas disidentu, kurā viņš kroņprincim veltījis ļoti kritiskus izteikumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu