"Canada Post" streika dēļ kavējas sūtījumi no Latvijas uz Kanādu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kanādas pasta automašīna
Kanādas pasta automašīna Foto: Reuters/ScanPix

Saistībā ar Kanādas pasta operatora "Canada Post" darbinieku streiku pašreiz ir ierobežota pasta sūtījumu apmaiņa ar šo valsti, informē VAS "Latvijas pasts" pārstāve Vineta Danielsone.

"Canada Post" darbinieku streiks turpinās jau no 2018.gada 22.oktobra. Patlaban būtiski ierobežota pasta sūtījumu apmaiņa ar šo valsti, liecina "Latvijas pastam" sniegtā Starptautiskās pasta korporācijas sniegtā informācija.

Līdz ar Kanādas pasta operatora "Canada Post" darbinieku ilgstošo streiku vairākas aviosabiedrības ir noteikušas aizliegumu sūtījumu pieņemšanai uz Kanādu, savukārt vairākas citas aviosabiedrības izvirzījušas šo sūtījumu apjoma ierobežojumus, tādējādi būtiski apgrūtinot pasta sūtījumu apmaiņu ar Kanādu.

Minēto aizliegumu un ierobežojumu dēļ no Latvijas uz Kanādu adresētie pasta sūtījumi pašlaik tiek uzglabāti "Latvijas pasta" Rīgas sūtījumu apstrādes un šķirošanas kompleksā, savukārt pēc aizlieguma atcelšanas tie nekavējoties tiks izsūtīti adresātiem.

Kā ziņo "Latvijas pasts", Kanādas pasta operators "Canada Post" atvainojas par sagādātajām neērtībām un dara visu iespējamo, lai mazinātu streika darbības ietekmi uz pasta sūtījumu piegādi.

"Latvijas pasts" nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu