"KPV LV" nosauc jomas, par kurām jaunajā valdībā vēlētos uzņemties atbildību (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

 "KPV LV" solījusi vēlētājiem būtisku reformu īstenošanu, tāpēc jaunajā valdībā varētu uzņemties atbildību par Ekonomikas ministriju (EM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), žurnālistiem pēc tikšanās ar "Jauno Vienotību" (JV) sacīja "KPV LV" valdes loceklis Ralfs Nemiro.

Politiķis pauda, ka būtiska ir administratīvi teritoriālās reformas īstenošana, kā arī OIK likvidēšana. Ja šajos jautājumos būs vienošanās, tad "KPV LV" varētu vadīt EM un VARAM. Savukārt JV jaunajā valdībā būtu jāuzņemas arī Finanšu ministrijas pārraudzība, uzskata "KPV LV" pārstāvis.

Visi šie jautājumi gan vēl tiks pārrunāti "KPV LV" Saeimas frakcijā. Tāpat tiks izdiskutēts arī JV piedāvājums sadalīt atbildības jomas valdībā pēc paritātes principa. Politiķis reizē pauda, ka atbildības jomas šodienas sarunā precīzi netika pārrunātas.

Partija "KPV LV" kā labāko variantu redz premjera amata kandidātu, kurš pārstāv kādu no parlamenta partijām, norādīja Nemiro.

JV šodien prezentētie sadarbības principi nedaudz sakrīt ar iepriekšējā "KPV LV" vadītajā valdības veidošanas sarunu raundā apspriestajiem jautājumiem, uzskata politiķis.

Nemiro pauda, ka politiskais spēks "netur ļaunu prātu" par valdības veidošanas sarunām, kad neizdevās izveidot Alda Gobzema (KPV LV) vadīto valdību. "KPV LV" ir gatava strādāt un turpināt runāt par darāmajiem darbiem, viņš uzsvēra.

Runājot par Attīstības komiteju, kas aizstātu koalīcijas padomi, Nemiro norādīja, ka būtiski ir tas, kurš tieši piedalās šajās sanāksmēs. Iepriekš "KPV LV" bijuši iebildumi pret to, ka koalīcijas sanāksmēs piedalās cilvēki, kuri nav ievēlēti parlamentā.

Vaicāts, vai frakcijai ir vienota nostāja pēc "KPV LV" līdera Artusa Kaimiņa iepriekš paustā negatīvā viedokļa par valdības veidošanu ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), Nemiro atbildēja, ka "KPV LV" ir samērā vienots viedoklis, un ka attiecībā uz ZZS jāņem vērā, ka tā "arī sastāv no cilvēkiem". Ja, piemēram, ZZS ir cilvēki ar jaunu politisko domāšanu, tad "mums ir jānonāk pie kāda kompromisa, lai izveidotu valdību - tas mums ir ļoti būtiski," norādīja politiķis.

Kā ziņots, JV šodien sāk diskusijas ar vēl piecām partijām par iespēju izveidot valdību Krišjāņa Kariņa (JV) vadībā. JV sagatavotajā pārskatā par starppartiju konsultāciju tēmām pausts, ka darbs valdībā notiek solidāri, paredzot, ka atbildības jomas valdībā partijām ir pēc paritātes principa jeb vienādā apjomā katram koalīcijas partnerim.

Paredzēts, ka Saeimas priekšsēdētāja amats ir līdzvērtīgs ministra pozīcijai, tātad kopumā runa ir par 15 amatiem - 14 valdības locekļiem un parlamenta spīkers.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu