Jebkurā laikā un vietā: noziedznieki “uberizē” kokaīna piegādes Eiropai (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: EPA/AFI

Pieaugošie augstākās kvalitātes kokaīna piegāžu apjomi no Latīņamerikas piespieduši Eiropā darbojošos noziedzīgos grupējumus veidot pašiem savus narkotiku kontrabandas tīklus un ieviest narkotiku tirdzniecību “uberizāciju” - tiešas un ātras kokaīna piegādes gandrīz jebkurā vietā un laikā, teikts Eiropas Narkotiku un narkomānijas uzraudzības centra ziņojumā.

Šādas aktivitātes Eiropā plaši izvērš Marokas un Balkānu narkotiku tirdzniecības grupējumi, tādējādi arvien plašāk iespiežoties tirgū, kur iepriekš galvenokārt dominēja mafija, raksta Lielbritānijas medijs “The Guardian”.

Ar terminu kokaīna “uberizācija”, kas ir atsauce uz pasaulē populāro transporta pakalpojumu uzņēmumu "Uber", jāsaprot ātras piegādes uz gandrīz jebkuru vietu, jebkurā laikā, un par zemākām cenām nekā iepriekš.

Klienti, kas vēlas iegādāties narkotikas, sazinās ar īpašiem zvanu apkalpošanas centriem, bet narkotikas viņiem vēlāk piegādā kurjers.

Šādi kurjeru dienesti darbojas Lielbritānijā, Francijā un Beļģijā. Savukārt klientu apkalpošanas centri bāzējas Spānijā un Rietumbalkānos.

“Kokaīna tirdzniecības sadrumstalotība Eiropā ir novedusi pie pieaugušas konkurences starp noziedzīgajiem grupējumiem gan par nacionālajām, gan pārrobežu teritorijām,” teikts Eiropas Narkotiku un narkomānijas uzraudzības centra ziņojumā.

Konkurences saasināšanas starp grupējumiem arī ir izraisījusi vardarbības pieaugumu un jaunas slepkavības.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu