Mazās Lielbritānijas opozīcijas partijas ierosina neuzticības balsojumu valdībai

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Skotu Nacionālā partija (SNP) un citas nelielās opozīcijas partijas ierosinājušas neuzticības balsojumu premjerministres Terēzas Mejas vadītajai konservatīvo valdībai, otrdien paziņojuši skotu nacionālisti.

Neuzticības balsojumu ierosinājusi SNP, kas ir trešā lielākā partija Pārstāvju palātā, Liberāldemokrātu partija, velsiešu nacionālistu partija "Plaid Cymru" un "zaļie", bet ne leiboristi, kas ir lielākais spēks opozīcijā.

Partijas prasa, lai valdība debates šajā jautājumā sarīkotu vēl pirms Ziemassvētku brīvdienām.

"Es pieprasu, lai valdība dod laiku šīm debatēm," tviterī paziņoja SNP deputāts Īans Blekfords.

Tomēr valdībai obligāti ir jādod laiks apspriešanai tikai tiem ierosinājumiem, kuri iesniegti opozīcijas līdera leiborista Džeremija Korbina vārdā.

Mejas biroja preses pārstāve atteicās komentē partiju ierosinājumu.

Pirmdien Korbins ierosināja parlamentā neuzticības balsojumu atsevišķi tieši Mejai, jo viņa atteikusies nekavējoties sarīkot balsojumu par "Brexit" vienošanos, taču valdība atteicās ierosināt debates šajā jautājumā.

Meja paziņojusi, ka balsojums parlamentā par "Brexit" vienošanos notiks janvāra vidū. Premjeres lēmums izpelnījies kritiku par to, ka viņa šādi cenšas piespiest parlamentu atbalstīt vienošanos, jo balsojums pārcelts tikai 10 nedēļas pirms 29.martā paredzētā "Brexit" – Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu