Lai salā nepaliktu aiz durvīm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sniegputenis, atkala, apledojums - tā ir visu veidu atkausētāju īstā sezona.

Par atkausētājiem auto ķīmiķu valodā dēvē aerosolus un izsmidzinātājus, kas ziemā palīdz ātri likvidēt apledojumu uz automašīnas stikliem un dažkārt arī slēdzenēs. Tā kā atkausētāju, dažkārt sauktu arī par "atledotājiem" (no angļu de-icer), sastāvs ir nesasalstošs, tie saglabā darba konsistenci un iedarbību, arī pamesti uz visu nakti automašīnā divdesmit grādu salā. Kā zināms, vairums parastās autokosmētikas un palīglīdzekļu sabiezē jau nelielā salā, tāpēc prasa uzglabāšanu pastāvīgi apsildāmās telpās.

Foto: Publicitātes foto

Pret aizsvīdušiem stikliem

Līdztekus atkausētājiem, kuru sezona parasti ir ierobežota, ražotāji parasti piedāvā arī palīglīdzekļus rudens un pavasara mitrajiem laikapstākļiem. Tā, piemēram, ziemas līdzekļu Super Help sērijā vienāda tilpuma iepakojumos tiek ražots kā atkausētājs De-Icer, tā stiklu pretaizsvīšanas līdzeklis Antifog. De-Icer ir, teiksim tā, vienreizējas lietošanas autoķīmija pēc principa "uzpūti - pagaidīji - nokasīji", bet  Antifog iedarbība ir krietni ilgāka.

Foto: Publicitātes foto

Slēdzeņu atkausētājiem joprojām ir darbs

Super Help sērijā pieejami arī ziemas autokosmētikas "klasiķi" - slēdzeņu atkausētājs un silikona zīmulis durvju gumijām. Lai gan mūsdienās retais automobilis rītos tiek atdarīts ar atslēgu, atkausētājs var noderēt arī tad, ja salā saniķojusies centrālās atslēgas slēdzene, turklāt - pārbaudīts praksē - slēdzeņu atkausētāju pudelītes tievais "snīpis" lieti noder aizsalušu vējstikla mazgātāju sprauslu atkausēšanai. Tā kā slēdzeņu atkausētājs satur PTFE jeb, kā tautā saka, teflona savienojumus, tā sastāvam piemīt arī eļļojošas, pretsalipes, pretieķeršanās un ūdensizspiešanas īpašības. Kā izrādās, pagātnē nav aizgājusi arī karburatoru laikos neaizstājamā starta gāze, kas dažkārt noder arī krietni modernāku motoru iedarbināšanai stiprā salā vai pēc ilgstošas dīkstāves.

Super Help oficiālais izplatītājs ir SIA Getz Nordic. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu