Dzīvnieku aizstāve Megana medībās: tradīcijas nevar lauzt vai divkosība? (3)

Karaļnama etiķete
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saseksas hercogiene Megana, kas pazīstama kā kaislīga dzīvnieku tiesību aizstāve, piebiedrojusies karaļnama ģimenei tradicionālajās putnu šaušanas medībās. Topošā māmiņa noraudzījusies medībās, kaut iepriekš skaļi deklamēja, ka ir pret jebkādām asinsizliešanām, kas skar dzīvniekus. 

Pēc Ziemassvētkiem katru gadu prinči Čārlzs, Viljams un Harijs dodas fazānu šaušanas medībās, kurās šogad piebiedrojusies 37 gadus vecā hercogiene. Tradīcija ir ļoti sena un pieprasa, ka karaļnama ģimenes vīriešu sievas seko saviem mīļotajiem medībās. Karaliene Elizabete II ir savulaik arī fotografēta, turot rokās ievainotos putnus, bet kopš dzīvnieku tiesību aizstāvju saceltā trača šī tradīcijas daļa, kurā prinču sievas dodas salasīt medījumu, ir izskausta. Mūsdienās tās ir tikai klasiskas medības un pusdienas. 

Medības un pusdienas tika organizētas "Wood Farm" mednieku namiņā. 

Foto: Reuters/ScanPix

Vai arī Džordžs ir gatavs medībām?

Šogad augustā rakstījām, ka Kembridžas hercogpāra vecākā atvase Džordžs, kuram šogad apritēja pieci gadi, arī piedalījies tradicionālajās meža zosu medībās.  Protams, galvenā mednieka lomu uzņēmies princis Viljams, kura darbībā noskatījies mazais princis. 

Medības, protams, ir atļautas un licencētas, tā kontrolējot putnu populāciju, tomēr paliek viens jautājums - vai tas ir jāredz piecgadīgam zēnam? Vai karaļnama tradīcijas patiesi ir tik stingras un nelaužamas, pat ja tas skar augošu bērnu? 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu