Pasaulē sagaida Jauno gadu (3)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Salūts dažādās pasaules valstīs
Salūts dažādās pasaules valstīs Foto: Reuters/ScanPix

Kamēr līdz Jaunajam gadam vēl laiciņš Latvijas iemītniekiem jāpagaida, citas valstis to jau ir sagaidījušas. Austrālijas pilsētā Sidnejā, kā jau citus gadus, salūts bija visai krāšņs.

Kā pirmie gadumiju sagaidījuši Klusā okeāna salu valsts Kiribati iedzīvotāji, kuri nākotnē gan raugās ar bažām, jo zemos salu krastus apdraud globālās sasilšanas izraisītā okeāna līmeņa celšanās, kā dēļ jau applūduši piekrastes ciemi un saldūdens daudzviet kļuvis sāļš, liekot raizēties, vai salinieki varēs sagaidīt savā dzimtenē vēl arī nākamo Jaungadu, tādēļ kiribatieši gadumiju lielākoties atzīmēja diezgan klusi.

Tikmēr Jaunzēlandē daudzi tūkstoši cilvēku Jaungadu sagaidīja gleznainajās pludmalēs un pilsētu ielās un vēroja uguņošanu pie 328 metrus augstā Debesu torņa Oklendā.

Apmēram miljons austrāliešu Sidnejā bija pulcējušies uz krāšņu uguņošanu ar vairāk nekā 100 000 pirotehniskajiem efektiem. Iespaidīgais salūts zelta, purpura un sudraba krāsās pulsēja līdzi šogad mūžībā aizgājušās mūzikas leģendas Aretas Franklinas dziesmas "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman" melodijai, bet vēl pirms tam krāšņu izrādi Jaungada svinētāju pūļiem sagādāja negaiss ar spēcīgu zibeņošanu, kas gan paspēja beigties pašā laikā.

Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā Jauno gadu tradicionāli iezvanīja sena bronzas zvana skaņas, bet aptuveni 10 000 cilvēki piedalījās "Miera zvana" ieskandināšanas ceremonijā netālu no Ziemeļkorejas robežas.

Foto: Austrālijā sagaidīts Jaunais gads

 Salūts dažādās pasaules valstīs

Video: Jaunā gada sagaidīšana Jaunzēlandē

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu