Gobzems atteicies no iekšlietu ministra krēsla; partija turpinās piedalīties sarunās (13)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (no kreisās) un Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens piedalās partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas sēdē, kurā apspriež valdības veidošanu un lemj, vai iesaistīties valdībā un nomainīt savu iekšlietu ministra amata kandidātu Aldi Gobzemu.
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (no kreisās) un Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens piedalās partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas sēdē, kurā apspriež valdības veidošanu un lemj, vai iesaistīties valdībā un nomainīt savu iekšlietu ministra amata kandidātu Aldi Gobzemu. Foto: Paula Čurkste/LETA

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcija ceturtdien lēma turpināt valdības veidošanas sarunas, izvirzot prasību kopumu, kas nodotas tā dēvētajam koalīcijas kodolam, žurnālistiem sacīja "KPV LV" frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs.

Zakatistovs neatklāja, kādas ir šīs prasības, kā arī skaidri neatbildēja uz jautājumu, vai "KPV LV" uztur Alda Gobzema (KPV LV) kandidatūru iekšlietu ministra amatam, lai arī atzina, ka Gobzema kandidatūra šim amatam bijis tāds kā "klupšanas akmens" jaunās valdības izveidošanai. Viņš minēja, ka ir piecas "KPV LV" prasības, bet nekonkretizēja, kādas tās ir.

Zakatistovs norādīja, ka šis ir vienots frakcijas lēmums. Savukārt Gobzems un "KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš pēc sanāksmes komentārus nesniedza, norādot, ka to pilnvarots darīt Zakatistovs.

"KPV LV" frakcijas vadītājs apliecināja, ka partija ir gatava iet valdībā, kuru vadītu Krišjānis Kariņš (JV), ja sarunas par "KPV LV" piedāvājumu novedīs pie atbilstoša rezultāta.

Vēlāk Gobzems žurnālistiem sacīja, ka personīgi ir atteicies ieņemt iekšlietu ministra amatu. Tas neesot saistīts ar frakcijas lēmumu.

Politiķis šādu lēmumu pieņēmis, ņemot vērā, ka viņš jau iepriekš izšķīries, ka balsos pret "Vienotības" vadītu valdību, pauda Gobzems.

Kā ziņots, četras partijas - "Jaunā Vienotība" (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Attīstībai/Par!" - vienojušās 4.janvārī Valsts prezidentam Raimondam Vējonim piedāvāt kopīgi atbalstītu premjera kandidātu. Kā iespējamie premjera amata kandidāti tiek minēti Krišjānis Kariņš (JV) un Arvils Ašeradens (JV).

Minētās partijas bija vienojušās līdz šodienai gaidīt "KPV LV" lēmumu par piedalīšanos vai nepiedalīšanos valdībā.

Kopš 13.Saeimas vēlēšanām 6.oktobrī Vējonis valdības veidošanai ir nominējis divus cilvēkus - sākotnēji JKP līderi Jāni Bordānu, bet pēcāk Gobzemu. Abu premjera amata kandidātu mēģinājumi izveidot valdību noslēdzās nesekmīgi.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu