Pompeo: Turcija solījusi aizsargāt Sīrijas kurdus (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo Foto: AFP/SCANPIX

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo, kurš šonedēļ vizītē apmeklēs Tuvos Austrumus, pirmdien paziņoja, ka Turcija esot solījusi aizsargāt Sīrijas kurdu karotājus.

Šādas garantijas esot sniedzis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, kurš iepriekš vairākkārt draudējis Sīrijas kurdu kaujiniekiem, kas līdz šim Sīrijā bijuši galvenais ASV sabiedrotais sauszemes operācijās pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

Erdogans esot runājis ar ASV prezidentu Donaldu Trampu neilgi pirms ASV līdera 19.decembra paziņojuma, ka "Islāma valsts" ir sakauta un ka viņš drīzumā no Sīrijas atvilks visus tur dislocētos 2000 ASV karavīru.

"Prezidents Erdogans pauda apņemšanos prezidentam Trampam - kad viņi abi diskutēja par to, kā tas izskatīsies -, ka turki pēc mūsu aiziešanas turpinās kampaņu pret "Islāma valsti" un ka turki garantēs, ka ļaudis, kas ar mums cīnījušies, kas mums snieguši atbalstu kampaņā pret "Islāma valsti", tiks aizsargāti," telekanālam CNBC sacīja Pompeo.

ASV valsts sekretārs pagājušajā nedēļā sacīja, ka ASV strādā pie tā, lai garantētu, ka "turki neslaktē kurdus", ar šiem vārdiem sadusmojot Turciju, kas Pompeo pārmeta "satraucošu zināšanu trūkumu".

Tramps pēc sava sākotnējā paziņojuma, kas sabiedrotos pārsteidza nesagatavotus, kā arī izraisīja satraukumu Sīrijas kurdos, vēlāk skaidroja, ka karaspēka izvešana notikšot lēni.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu