Lietuvā ugunsdzēsēji pārbaudīs visu "izlaušanās spēļu" telpu drošību

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvā ugunsdzēsēji pārbaudīs visu "izlaušanās spēļu" telpu drošību saistībā ar traģisko negadījumu pagājušajā nedēļā Polijā, kur šīs spēles laikā gāja bojā piecas pusaudzes.

"Mēs plānojam apmeklēt "izlaušanās spēļu" telpas. Paskatīsimies, kādas ir prasības, vai tās tiek īstenotas," ziņu aģentūrai BNS teica Lietuvas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas departamenta ugunsdrošības pārvaldes priekšnieks Juris Targonsks.

Viņš teica, ka "izlaušanās spēļu" telpas Lietuvā ierīkotas dažāda izmantojuma ēkās un tāpēc uz tām attiecas dažādas drošības prasības.

Targonsks piebilda, ka pēc visu telpu apskates tiks pieņemts lēmums, vai šādu spēļu telpām tiks noteiktas atsevišķas drošības prasības.

Paredzēts, ka šīs pārbaudes ilgs vairākas nedēļas. Pēc Lietuvas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas departamenta datiem, patlaban Lietuvā darbojas apmēram 40 "izlaušanās spēļu" telpas, lielākoties lielajās pilsētās.

Jau ziņots, ka arī Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) tuvākajās trīs nedēļās pārbaudīs "izlaušanās spēļu" telpu drošību.

Pagājušajā nedēļā Polijas ziemeļu pilsētā Košalinā piecas pusaudzes gāja bojā ugunsgrēkā "izlaušanās spēļu" telpā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu