Kaimiņš – dāvana piespiedu kārtā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Meklējot sev tīkamu nekustamo īpašumu, sludinājumu portālos var šķirot mājokļus dažādās kategorijās un atrast teju visu nepieciešamo informāciju pirms tā apskates, tomēr nevienā nekustamo īpašumu sludinājumu portālā nebūs iespējas šķirot īpašumus pēc kaimiņiem. Pēc platības, cenas, stāva, pat pēc būvniecībā izmantotā materiāla - lūdzu, bet par tik nozīmīgu parametru kā kaimiņi nekā. Jā, iespējams, tas ir izteikti subjektīvs vērtējums, tomēr nevar noliegt, ka tas, kam dzīvosi kaimiņos nākamos savas dzīves labākos gadus, ir ļoti svarīgi.

Kaimiņi ir jāsatiek

Taisnība, reizēm kā bonuss tiek pieminēti klusi kaimiņi, tomēr par to nevajadzētu pārāk priecāties. Kaimiņu klusumam noteikti ir kāds iemesls, un varbūt tas nemaz nebūs tik patīkami, kā sākotnēji varētu šķist, jo, iespējams, tāds pats klusums var tikt gaidīts no jums, bet varbūt esošais īpašnieks vienkārši par klusiem uzskata kaimiņus, kuri trokšņo retāk kā reizi nedēļā. Tāpēc pie malas kautrību – pirms īpašuma iegādes kaimiņi ir jāsatiek, un ne vienmēr tas jādara, neieaicināti zvanot pie durvīm ar pīrāgu rokās kā Holivudas filmās.

Labais piemērs

Vairumā dzīvokļu īpašumu gadījumos kaimiņu ir stipri vairāk nekā viens – tie var būt kā augšā un apakšā, tā sānos un pretējās durvīs, tāpēc ideāla vieta, kur satikt visus kaimiņus vienuviet, ir pēdējā laikā tik populārie māju iedzīvotāju kopā būšanas pasākumi – vai tā būtu piedalīšanās talkā, vai kopīga Ziemassvētku eglītes iedegšana. Tieši pēdējais notikums nesen pulcēja kopā “Kalnciema kvartāla rezidenču” iedzīvotājus Āgenskalnā. Kaimiņi, baudot turpat pagalmā uz ugunskura gatavotu zupu, iepazina cits citu, daloties ar informāciju par savu ikdienu un tīklojot, savukārt viesiem bija iespēja iepazīt draudzīgo atmosfēru un aprunāties ar saviem potenciālajiem kaimiņiem par dzīvi “Kalnciema Kvartāla rezidencēs”. Protams, neatņemama sastāvdaļa eglītes iedegšanas pasākumā ir Ziemassvētku vecītis un arī prieks bērnu acīs, skaitot dzejolīšus un saņemot dāvanas, ir nemainīgi stabila vērtība. 

Ja kaimiņu vēl nav

Bet ko darīt, ja pašu svarīgāko kaimiņu vēl nav, jo bieži vien, īpaši jau jaunajos projektos, īpašuma pirkšanas brīdī blakus esošais dzīvoklis savu saimnieku vēl nav atradis. Sākotnēji tas var šķist maznozīmīgi, taču īstenībā šajā mirklī piedalies sava veida loterijā, kur kaut ko prognozēt ir neiespējami. Iespēja, ka kaimiņos ievāksies saprotoša kundze gados, kurai var uzticēt kaķa pabarošanu ceļojuma laikā, ir tieši tikpat liela kā varbūtība, ka jaunais kaimiņš būs šīs kundzes mazdēls – daudzsološs rokgrupas bundzinieks. Tāpēc nekautrējies norādīt uz šo risku un varbūt prasīt nelielu atlaidi īpašuma pārdevējam, jo galu galā tieši jūs būsiet tie, kuriem ikdienā būs jārēķinās ar šobrīd vēl nezināmo kaimiņu vēlmēm un paradumiem.

Kaimiņš kaimiņam kaimiņš!

Neatkarīgi no tā, vai iegādājies jaunu mājvietu vai kaimiņos ievācas kāds cits, kaimiņu attiecības ir abpusēji pacietīgs darbs, kas neaprobežojas vien ar vienam otra netraucēšanu, dalot kopīgu automašīnu stāvlaukumu un atpūtas zonu. Labi kaimiņi var būt tikai labiem kaimiņiem, savukārt labas kaimiņattiecības ceļ gan nekustamā īpašuma, gan ikdienas vērtību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu