Pasaules ekonomikas foruma laikā Davosā atļauti protesti pret Trampu

TVNET/LETA/THE LOCAL
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šveices varasiestādes Pasaules ekonomikas foruma laikā, kad Davosā uzturēsies ASV prezidents Donalds Tramps, atļāvušas Sociālistu partijas jaunatnes spārnam rīkot tur demonstrāciju.

Davosas varasiestādes norādījušas, ka cilvēkiem jānodrošina tiesības protestēt un paust savu viedokli, tostarp arī Pasaules ekonomikas foruma laikā no 22. janvāra līdz 25. janvārim.

Taču šis lēmums liecina par izmaiņām vietējo varasiestāžu nostājā, jo pērn līdzīgu Sociālistu partijas jaunatnes spārna lūgumu varasiestādes noraidīja. Toreiz pilsētas dome atzina, ka protesti neesot iespējami biezās sniega segas dēļ.

Nesaņemot atļauju protestēt Davosā, sociālisti pagājušajā gadā sarīkoja demonstrāciju Cīrihē, kur izskanēja pret Trampu vērsti saukļi un plakāti vēstīja "izmetiet Trampu" un "Šveice uzņem nacistus".

Šogad demonstrācija plānota Davosā 24.janvārī.

Citas organizācijas nav lūgušas atļauju protestēt, informēja Davosas varasiestādes.

Sociālistu jaunatnes spārns atzinīgi novērtējis varasiestāžu lēmumu, norādot, ka "nepieciešama kritiska platforma".

"Klimata katastrofa strauji tuvojas, bet pasaules varenie atsakās rīkoties. Nepieciešama steidzama politiskā rīcība," uzsvērts jauno sociālistu organizācijas vicepriekšsēža Levina Lemperta paziņojumā.

Tramps gatavojas ierasties Davosā kopā ar savu meitu un vecāko padomnieci Ivanku Trampu un savu znotu Džaredu Kušneru.

Forumā piedalīsies arī ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo un ASV tirdzniecības ministrs Vilburs Ross.

Davosā ASV prezidentam paredzēta tikšanās arī ar Šveices finanšu ministru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu