Tramps paziņo, ka nekad neesot apgalvojis, ka Meksika tiešā veidā maksāšot par robežmūri (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV prezidents Donalds Tramps.
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps, kurš neskaitāmas reizes izteicies, ka par viņa ierosināto mūri uz robežas starp ASV un Meksiku maksāšot Meksika, ceturtdien paziņoja, ka viņš nekad neesot apgalvojis, ka Meksika tiešā veidā maksāšot par šī mūra celtniecību, vēsta aģentūra “Bloomberg”.

Tramps ceturtdien paziņoja, ka viņš nekad neesot apgalvojis, ka Meksika tiešā veidā maksāšot par mūra celtniecību, piemēram, izrakstot čeku.

Tagad Tramps apgalvo, ka viņš ar saviem izteikumiem domājis to, ka Meksika par mūra celtniecību uz ASV dienvidu robežas “samaksāšot” piedaloties jaunajā tirdzniecības līgumā, kas aizstāj Ziemeļamerikas brīvās tirdzniecības līgumu (NAFTA), pret kuru Tramps iepriekš bija iestājies.

To, ka Meksika samaksāšot par robežmūri, Tramps apgalvoja jau kopš sava priekšvēlēšanu kampaņas sākuma.

Piemēram, Trampa 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas tīmekļa vietnē tika apgalvots, ka par mūra celtniecību Meksika samaksāšot, veicot vienreizēju maksājumu piecu līdz desmit miljardu dolāru apmērā, vēsta Lielbritānijas medijs “The Independent”.

Tagad Tramps apgalvo, ka viņš vienmēr esot teicis, ka Meksika par mūra celtniecību maksāšot netiešā veidā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu