Itālijas tiesa senatoram piespriež cietumsodu par melnādainas politiķes pielīdzināšanu pērtiķim (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bergamo tiesa pirmdien piespriedusi 18 mēnešu ilgu cietumsodu bijušajam Itālijas ministram Robetro Kalderoli, kas melnādaino politiķi Sesilu Kiengi savulaik pielīdzināja orangutanam.

2013.gada jūlijā senators Kalderoli kādā politiskā mītiņā izteicās: "Kad redzu Kienges attēlus, es nevaru nedomāt par orangutana vaibstiem."

"Pat ja tas ir tikai pirmās instances spriedums un sods ir nosacīts, tas ir uzmundrinošs spriedums visiem tiem, kas cīnās pret rasismu," vērtējot tiesas lēmumu, atzinusi Kenijā dzimusī Itālijas pilsone Kienge, kas tolaik ieņēma integrācijas ministra amatu, bet tagad ir Eiropas Parlamenta (EP) deputāte, pārstāvot kreisi centrisko Demokrātisko partiju.

Tiesāšanās šajā lietā ieilga, jo Senāts atteicās izdot Kalderoli tiesāšanai. Nācās iejaukties Konstitucionālajai tiesai, kas janvārī lēma, ka uz senatora izteikumiem nav attiecināma parlamentārieša tiesiskā imunitāte.

Kalderoli, kas šobrīd ir Senāta priekšsēdētāja vietnieks, pārstāv labējo pret imigrāciju noskaņoto partiju "Līga", kuru vada pašreizējais vicepremjers Mateo Salvīni.

Kalderoli laikā no 2004. līdz 2006. un no 2008. līdz 2011. gadam ieņēma ministru amatus Silvio Berluskoni vadītajās valdībās.

2006.gadā viņam nācās valdību pamest, jo viņš parādījās publikā, tērpies t-kreklā ar pretrunīgi vērtēto musulmaņu pravieša Muhameda karikatūru.

Viņa rīcība tolaik izraisīja vardarbīgas sadursmes Lībijā, kas ir bijusī Itālijas kolonija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu