"Lietuvos geležinkeliai" paraksta sadarbības līgumu ar Polijas dzelzceļa uzņēmumu "PKP Cargo"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvas valsts dzelzceļa uzņēmums "Lietuvos geležinkeliai" parakstījis līgumu ar Polijas dzelzceļa uzņēmumu "PKP Cargo" par sadarbību kravu pārvadāšanā Polijas un Lietuvas teritorijā.

Šis līgums papildina pērn jūnijā parakstīto pušu līgumu attiecībā uz kravu pārvadājumiem uz Bjalistoku un Elku Polijas ziemeļaustrumos, norādīts "Lietuvos geležinkeliai" paziņojumā.

"Ar šo līgumu esam noslēguši svarīgu posmu ceļā uz Rietumu tirgiem. Tas ļaus samazināt pārbaužu skaitu un nodrošināt ātru kravu piegādi klientiem," pastāstījis uzņēmuma Kravu pārvadājumu direkcijas vadītājs Egidijs Lazausks.

Paredzēts, ka "Lietuvos geležinkeliai" sāks pārvadāt kravas Polijas teritorijā no šā gada vidus. Sākotnēji plānots tajos izmantot divas lokomotīves.

Piecu gadu laikā uzņēmums cer šo kravu apjomu palielināt līdz miljonam tonnu. Nākotnē kravu pārvadājumu ģeogrāfija Polijā varētu paplašināties, ietverot arī citas pilsētas.

Uzņēmumam "Lietuvos geležinkeliai" tas ir pirmais šāda veida līgums ar ilglaicīgu partneri par sadarbību kravu pārvadāšanā ārvalstu tirgū. Parasti Lietuvas dzelzceļa uzņēmums tiklab Polijā, kā lielākajā daļā citu kaimiņvalstu kravas ved līdz tuvākajai stacijai pie robežas un tālāk tās tiek nodotas citam pārvadātājam.

Plānots, ka "Lietuvos geležinkeliai" Polijā pārvadās konteinerkravas, kokmateriālus, naftu un naftas produktus, kā arī mākslīgo mēslojumu.

"PKP Cargo Group", kas dzelzceļa kravu pārvadājumu ziņā ir otrā lielākā kompānija Eiropas Savienībā, gadā pārvadā 116 miljonus tonnu kravu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu