Bērnistaba - balanss starp praktiskumu un bērna sapņu īstenošanu

Seši dzīvokļi Rīgā ar sapņu bērnistabu
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: city24.lv

Istaba bērnam - tas patiesi var būt liels izaicinājums, jo šīs telpas iekārtošanā bieži jāatrod balanss starp bērna un vecāku vēlmēm, jeb praktiskās vajadzības jāsavieno ar jaunākās paaudzes sapņiem un fantāzijām. Galu galā visu vecāku sapnis ir bērnistaba, kur bērns vēlas uzturēties ilgāk par 10 minūtēm, pamazām nepārvietojot visas rotaļlietas uz dzīvojamo istabu. Ja arī Tev ir aktuāla bērnistabas iekārtošana vai uzlabošana, aicinām apskatīt dažas radošas un praktiskas idejas, lai padarītu šo procesu patīkamāku. 

Viens no galvenajiem akcentiem bērnu istabās ir gulta, kas kalpo gan praktiskiem nolūkiem, gan kā mēbele, ar kā palīdzību nereti var piepildīt mazo ķiparu vēlmes, atkarībā no tā, kas konkrētajā periodā katram ir aktuāls - auto, rozā bārbijas, lāči utt. Nojaušams, ka, piemēram, šajā Dārzciema mājoklī aktualitāte ir pirāti! Apskati vairāk!

Foto: city24.lv

Bērnu istabās vienmēr aktuālas bijušas divu stāvu gultas. Taču bieži vecāki ir spēruši soli tālāk un klasiskās divstāvu gultas vietā izveidojuši risinājumu "trīs vienā": aizraujošu uz paaugstinājuma esošu guļvietu, kas vienlaicīgi kalpo arī kā ideāls "štābiņš" un pilda praktisku funkciju, kļūstot par vietu mantu glabāšanai. 

Foto: city24.lv

Apskati vairāk!

Piemēram, šajā Strēlnieku ielas interjerā pakāpieni ir kļuvuši par ideālām atvilktnēm, bet gulta un skapis ir "divi vienā" un lieki neaizņem vietu. 

Foto: city24.lv

Apskati vairāk!

Arī šajā Kalpaka bulvāra mājoklī izveidotais risinājums ir izcils piemērs, kā ietaupīt vietu un likt bērnam justies īpaši!

Foto: city24.lv

Apskati vairāk!

Foto: city24.lv

Apskati vairāk!

Ja istaba paredzēta lielākai "mazajai" dāmai, interjera dizaineri iesaka nebaidīties to veidot nevis bērnišķīgā, bet romantiskā stilā, kas dizainiski, visticamāk, kalpos ilgāku laiku. 

Foto: city24.lv

Apskati vairāk!

Maigi un gaiši toņi, ziedu motīvi, interjera lietas ar klasiski senatnīgu stilu, apvienojumā ar mūsdienīgām detaļām būs labi piemērots risinājums šādas idejas īstenošanai. 

Foto: city24.lv

 Apskati vairāk!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu