Aktīvisti: "Islāma valsts" kontrolēto rajonu Sīrijas austrumos šonedēļ pametuši aptuveni 4900 cilvēku

Papildināts
LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Teroristu grupējuma "Islāma valsts" pēdējo kontrolēto rajonu Sīrijas austrumos kopš pirmdienas pametuši aptuveni 4900 cilvēku, tostarp 470 teroristu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieku, ziņo Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Viņi tika evakuēti kravas mašīnās, ko noorganizēja Sīrijas Demokrātiskie spēki, kas ir galvenais ASV partneris Sīrijā sauszemes operācijā pret "Islāma valsti".

Kurdu vadītie spēki ar ASV vadītās koalīcijas atbalstu kopš septembra cenšas padzīt "Islāma valsts" kaujiniekus no anklāva Deir ez Zoras provincē, un pēdējo nedēļu laikā kurdu spēkiem izdevies sagrābt savā kontrolē vairākus ciematus.

SOHR ziņo, ka šodien kurdiem izdevies ieņemt Baghuzu, kas ir pēdējais ciemats, ko kontrolēja "Islāma valsts".

SOHR vadītājs Rami Abdelrahmans sacīja, ka kurdi pārmeklē ciematu, vai tur nav palikuši vēl kādi "Islāma valsts" kaujinieki, un pēc tam paplašinās savu kontroli pār teritorijām ap ciematu.

"Islāma valsts" kontrolētā teritorija Deir ez Zoras provincē strauji sarūk un pašreiz ir vairs tikai daži kvadrātkilometri. Saskaņā ar SOHR ziņām, otrdien kurdu spēkiem padevās 3500 cilvēki, kuri tika evakuēti.

Vairums no šiem cilvēkiem ir kaujinieku ģimenes locekļi, tostarp sievietes un bērni.

Kopš decembra "Islāma valsts" kaujinieku kontrolēto teritoriju pametuši gandrīz 27 000 cilvēku, tostarp aptuveni 1800 kaujinieki, kuri ir padevušies.

"Islāma valsts" vislielāko varenību piedzīvoja 2014.gadā, kad grupējuma kaujinieki sagrāba plašas teritorijas Sīrijā un Irākā un pasludināja tur savu kalifātu. Kopš tā laika islāmisti padzīti teju no visām šīm teritorijām.

"Islāma valsts" līdera Abubakrama al Bagdadi atrašanās vieta nav zināma. Viņš publiski parādījies tikai vienu reizi - 2014.gadā Mosulā, kad to kontrolēja "Islāma valsts".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu