LMT sakaru tīklā investējis 27 miljonus eiro

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mobilo sakaru operators "Latvijas mobilais telefons" (LMT) pagājušajā gadā tīkla un pakalpojumu attīstībā investējis 27 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja kompānijas preses sekretāre Elīna Lidere.

Viņa uzsvēra, ka nozīmīgas investīcijas plānotas arī 2019.gadā - tās galvenokārt būs vērstas uz 5G tehnoloģijas ieviešanu, tostarp 5G prototīkla izveidi un jaunu pakalpojumu izstrādi.

Lidere norādīja, ka 2018.gadā LMT turpināja tīkla infrastruktūras attīstību pozitīvas mobilo sakaru lietošanas pieredzes veicināšanai. Gada laikā uzstādītas jaunas vai paplašinātas vairāk nekā 250 bāzes stacijas, fokusējoties uz reģioniem, kur interneta lietošanas intensitāte pieaug tikpat strauji kā Rīgā un tās apkārtnē. Visā Latvijā kopumā uzstādītas 1348 bāzes stacijas.

Tāpat Lidere atzīmēja, ka, gatavojoties jaunās 5G mobilo sakaru paaudzes tīkla ieviešanai, pērn LMT testēja 5G tehnoloģiju un sadarbībā ar augstskolām un uzņēmumiem sāka darbu pie 5G pakalpojumu izstrādes. Patlaban vairāk nekā 130 LMT bāzes stacijās ir instalēta programmatūra, kas ļauj sadarboties ar 5G standartiem atbilstošām iekārtām.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka LMT apgrozījums 2017.gadā pieauga par 3,7% salīdzinājumā ar 2016.gadu un bija 163,664 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa palielinājās par 26,2% - līdz 30,674 miljoniem eiro.

LMT reģistrēts 1992.gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Lattelecom" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - Privatizācijas aģentūrai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu