Apkopoti miljardieri, kuri pērn zaudējuši neiedomājamas bagātības (5)

Foto: Reuters/ScanPix
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ierasts, ka biznesa medijos galvenā uzmanība ir vērsta uz cilvēkiem, kuri spēj nopelnīt daudz naudas, kuri ir bagātākie cilvēki, kuru īpašums mērāms miljardos dolāru. Tomēr “Bloomberg” ir apkopojis, cik daudz naudas pagājušajā gadā zaudēja daļa no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem.

“Bloomberg” apkopojumā redzams, ka pagājušajā gadā daudzi lielu uzņēmumu vadītāji un biznesmeņi ir cietuši miljardiem dolāru smagus zaudējumus.

Lielākā daļa no šiem cilvēkiem ir Āzijā – seši no miljardieriem Ķīnā kopumā zaudējuši vairāk nekā 150 miljardu dolāru (aptuveni 132 miljardu eiro) lielu naudas summu.

Foto: Reuters/ScanPix

“Bloomberg” apkopotajā “zaudējumu topā” desmito vietu ieņem Meksikas uzņēmējs Karloss Slims. Viņš ir vietējās telekomunikāciju kompānijas “Telmex” prezidents. Slims darbojas arī investīciju jomā. Viņš pērn zaudējis bagātību 6,81 miljarda dolāru (6 miljardus eiro) vērtībā. Tomēr viņš joprojām var lepoties ar 60 miljardu dolāru (52 miljardus eiro) lielām bagātībām.

Foto: Reuters/ScanPix

Devītajā vietā atrodams Šeldons Adelsons, kurš darbojas Lasvegasas kazino sektorā un ir “Las Vegas Sands Corporation” prezidents un izpilddirektors. Viņa bagātība pērn sarukusi par 7,37 miljardiem dolāru (6,5 miljardiem eiro). Adelsona bagātības šobrīd mērāmas 32 miljardos dolāru.

Foto: Reuters/ScanPix

Astotā vieta “Bloomberg” apkopotajā sarakstā ir Li Kašinam, kurš Honkongā darbojas nekustamo īpašumu sektorā. Kašins ir uzņēmumu “Cheung Kong” un “Hutchinson Whampoa” vadītājs. Viņam 2018. gads asociēsies ar 7,41 miljardu dolāru lieliem zaudējumiem, kas viņa bagātību apmēru samazinājis līdz 30,6 miljardiem dolāru.

Foto: Reuters/Scapix

Septītajā vietā vēl viens Āzijas pārstāvis – Ķīnas tehnoloģiju uzņēmuma “Tencent” prezidents Ponma Hatengs, kurš pērn zaudēja 8,7 miljardus dolāru (7,66 miljardus eiro). Viņa kopējais bagātību apmērs nokrities līdz 34 miljardu atzīmei.

Foto: AFP/SCANPIX

Sestajā vietā ierindojies interneta tirdzniecības giganta “Alibaba” dibinātājs un prezidents Džeks Ma. Pagājušajā gadā viņa zaudējumi veidoja 9,76 miljardus dolāru (8,6 miljardus eiro). Tieši tādēļ viņa kopējais bagātību apjoms nokrities līdz 38,6 miljardu dolāru atzīmei.

Piektajā vietā atrodams brazīliešu biznesmeņa Horhes Paulu Lemana vārds. Viņš ir starptautiskas pārvadājumu kompānijas “InBev” direktors, kura zaudējumi pērn nedaudz pārsniedza 10 miljardu dolāru (8,89 miljardu eiro) atzīmi. Viņa bagātības apmērs sarucis līdz 21,6 miljardiem dolāru.

Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtajā vietā atrodams Georgs Šeflers. Viņš ir lielākais akcionārs “Schaeffler Group” koncernā, kas darbojas industriālajā sektorā. Vācu uzņēmēja rocība pērn sarukusi faktiski uz pusi – viņš zaudējis 10,35 miljardus dolāru, kamēr viņam piederošās bagātības mērāmas 11,7 miljardos dolāru.

Foto: Reuters/ScanPix

Topa pirmo trijnieku ievada “Dalian Wanda” prezidents Vans Džanlins. Nekustamā īpašuma magnāts no Ķīnas pērn zaudējis gandrīz 11 miljardus dolāru (9,69 miljardus eiro) lielu summu. Viņa īpašumu kopējā vērtība nu sasniedz “vairs tikai” 18,2 miljardus dolāru.

Foto: Reuters/ScanPix

Otrajā vietā uzņēmējs no Spānijas – Amansio Ortega. Viņš ir koncerna ‘Inditex” vadītājs. Ortegas uzņēmumu grupas “Zara” veikali ir arī Latvijā. Ortega pagājušajā gadā cieta 14,7 miljardus eiro (gandrīz 13 miljardus eiro) lielus zaudējumus. Taču viņa kopējā īpašumu vērtība joprojām ir augsta – vairāk nekā 60 miljardi dolāru.

«Facebook» vadītājs Marks Zakerbergs
«Facebook» vadītājs Marks Zakerbergs Foto: Reuters/ScanPix

Pirmajā vietā – sociālā tīkla “Facebook” dibinātājs un vadītājs Marks Zakerbergs. Viņa vadītais sociālais tīkls pērn bija ierauts vairākos skandālos, kas negatīvi ietekmēja “Facebook” vērtību. Kā izrādās, tas ietekmējis arī Zakerberga rocību. Viņa bagātība sarukusi par 18,2 miljardiem dolāru (16 miljardiem eiro). Tomēr Zakerbergs joprojām pārvalda 60 miljardu lielas bagātības, taču viņam ir par ko aizdomāties – krītoties “Facebook” vērtībai, krītas arī viņa bagātības.

“Bloomberg” apkopoja datus par zaudējumiem laika posmā no 2018. gada 2. janvāra līdz šā gada 2. janvārim.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu