BBC: Meja lūgs ES atļauju mainīt "Brexit" vienošanos

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja sacījusi, ka plāno vērsties pie Eiropas Savienības (ES) un lūgt iespēju mainīt iepriekš panāktās "Brexit" vienošanās nosacījumus, ziņo raidorganizācija BBC. ES iepriekš stingri norādījusi, ka Lielbritānijas un ES sarunās panāktās vienošanās saturs ir nemaināms.

Lai panāktu citus izstāšanās nosacījumus, Mejai vajadzētu sākt jaunas sarunas un izstrādāt citu vienošanos. Ņemot vērā, ka līdz oficiāli nozīmētajam "Brexit" datumam - 2019.gada 29.martam - ir palikuši vien divi mēneši, tam, visticamāk, nepietiktu laika.

Kā ziņots, Lielbritānijas parlaments nobalsoja pret Mejas panākto vienošanos, kas nozīmē, ka pašreizējā redakcijā to nevar pieņemt.

Meja savam kabinetam norādījusi, ka grasās atgriezties pie sarunām ar Briseli un censties panākt vienošanās nosacījumu maiņu.

Augstas ES amatpersonas izslēgušas iespēju atjaunot sarunas, kas noslēdzās ar Mejas "Brexit" vienošanos.

Kamēr joprojām nav skaidrības par "Brexit" epopejas iznākumu, abas puses gatavojas bezvienošanās "Brexit". Ja nekāda vienošanās netiks apstiprināta un izstāšanās notiks bez vienošanās, Lielbritānija atteiksies no plāniem, kas paredz ilgāku laika posmu saglabāt Eiropas Savienības (ES) pilsoņu brīvu pārvietošanos, paziņojis iekšlietu ministrs Sadžids Džavids.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu